Semestr 1
Rysunek techniczny z elementami maszynoznawstwa
Przedmioty obieralne 1: Najnowsza historia Polski, Socjologia, Historia filozofii
Semestr 2
Ekonomika i organizacja przedsiębiorstwa żywnościowego
Propedeutyka przemysłu spożywczego
Semestr 3
Chemia żywności
Maszynoznawstwo przemysłu spożywczego
Semestr 4
Analiza i ocena jakość żywności
Ochrona własności intelektualnych
Semestr 5
Technologia przemysłu fermentacyjnego
Właściwości fizyczne produktów spożywczych
Przedmioty obieralne 2 – fakultety
Semestr 6
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego
Technologia tłuszczów i koncentratów spożywczych
Podstawy technologii gastronomicznej
Drobnoustroje patogenne przenoszone przez wodę i żywność
Podstawy komunikacji społecznej
Praktyka specjalizacyjna I, II, III
Przedmioty obieralne 3 – fakultety
Semestr 7
Zarządzanie przedsiębiorstwem żywnościowym
Przedmioty obieralne 4 – fakultety