Plan niestacjonarnych studiów pierwszego stopnia w trybie zaocznym (4 – letnich) na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka realizowany na Wydziale Nauk o Żywności od roku akademickiego 2008/2009
Na pierwszych 4 semestrach obowiązuje ten sam plan studiów dla wszystkich specjalności
|
|
Godziny zajęć dydaktycznych |
Liczba |
Forma |
|||||
Semestr |
Przedmiot |
Wykłady |
Ćwiczenia |
|
tyg./zjazdów |
zalicz. |
|||
|
|
tyg. |
w sem. |
aud. tyg. |
labor. tyg. |
w sem. |
Łącznie |
|
Z E ECTS |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
1 |
Matematyka Chemia ogólna i nieorganiczna Podstawy informatyki Ekonomia |
3 3 2 2 |
24 24 16 16 |
3 – – 3 |
– 3 2 – |
24 21 16 24 |
48 45 32 40 |
8 8/7 8 8 |
E 8,5 E 8,5 Z 5,0 Z 5,0 |
21h/tyg. |
Razem w sem. 1 |
10 |
80 |
6 |
5 |
85 |
165 |
8/7 |
2 2 27,0 |
2 |
Chemia organiczna Fizyka Rysunek techniczny z elementami maszyn. Statystyka Informatyka II Socjologia |
3 3 2 2 – 3 |
21 24 14 14 – 21 |
– – – – – – |
3 3 2 2 3 – |
21 21 16 14 21 – |
42 45 30 28 21 21 |
7 8/7 7/8 7 7 7 |
E 8,5 E 8,5 Z 5,0 Z 5,0 Z 3,0 Z 3,0 |
26h/tyg. |
Razem w sem. 2 |
13 |
94 |
– |
13 |
93 |
187 |
8/7 |
4 2 33,0 |
3 |
Biochemia Chemia żywności Chemia fizyczna Mikrobiologia żywności Język obcy |
3 2 2 3 – |
21 16 16 24 – |
– – – – 3 |
3 3 3 3 – |
21 21 15 21 21 |
42 37 31 45 21 |
7 8/7 8/5 8/7 7 |
E 8,5 E 6,0 Z 5,0 E 8,5 Z 2,0 |
25h/tyg. |
Razem w sem. 3 |
10 |
77 |
3 |
12 |
99 |
176 |
8/7/5 |
2 3 30,0 |
4 |
Ogólna technologia żywności Analiza i ocena żywności Maszynoznawstwo Ergonomia i bezpieczeństwo pracy Język obcy |
3 3 3 2 – |
24 21 21 10 – |
– – – – 3 |
4 4 4 – – |
28 28 28 – 21 |
52 49 49 10 21 |
8/7 7 7 5 7 |
E 9,0 E 9,0 E 8,5 Z 1,5 Z 2,0 |
27h/tyg. |
Razem w sem. 4 |
11 |
76 |
3 |
12 |
105 |
181 |
8/7/5 |
2 3 30,0 |
Plan studiów na specjalności: technologia żywności
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 ECTS |
5 |
Ekonomika i organizacja przedsiębiorstwa Inżynieria procesowa Technologia mleka Technologia zbóż Technologia tłuszczów i konc. spożywczych Podstawy technologii gastronomicznej Język obcy |
2 4 2 2 2 2 – |
16 28 14 14 14 14 – |
2 – – – – – 3 |
– 3 2 2 2 2 – |
16 24 10 10 10 10 21 |
32 52 24 24 24 24 21 |
8 7/8 7/5 7/5 7/5 7/5 7 |
E 5,0 E 9,0 E 3,5 E 3,5 Z 3,5 Z 3,5 Z 2,0 |
26-30h/tyg. |
Razem w sem. 5 |
14 |
100 |
5 |
11 |
101 |
201 |
8/7/5 |
3 4 30,0 |
6 |
Podstawy żywienia człowieka Toksykologia żywności Higiena produkcji żywności Technologia mięsa Technologia owoców i warzyw Technologia przemysłu fermentacyjnego Język obcy Praktyka specjalizacyjna (po 6 semestrze, 160 h) |
3 3 3 2 2 2 – – |
24 21 18 14 14 14 – – |
– – – – – – 3 – |
2 – – 2 2 2 – – |
16 – – 10 10 10 21 – |
40 21 18 24 24 24 21 – |
8 7 6 7/5 7/5 7/5 7 4 tyg. |
Z 5,0 Z 2,5 Z 2,5 E 3,5 E 3,5 E 3,5 Z 2,0 E 6,5 |
26h/tyg. |
Razem w sem. 6 |
15 |
105 |
3 |
8 |
67 |
172 |
8/7/6/5 |
4 3 30,0 |
7 |
Technologia specjalizacyjna Opakowania żywności Zarządzanie przedsiębiorstwem Ekologia i ochrona środowiska Gospodarka energetyczna Podstawy rachunkowości Język obcy |
4 2 2 2 2 2 – |
28 14 14 15 14 10 – |
– – 2 – – 2 3 |
5 – – – – – – |
40 – 12 – – 10 21 |
68 14 26 15 14 20 21 |
7/8 7 7/6 8 7 5 7 |
Z 8,0 E 2,0 Z 2,5 Z 2,0 E 2,0 Z 2,5 E 3,0 |
26h/tyg. |
Razem w sem. 7 |
14 |
95 |
7 |
5 |
83 |
178 |
8/7/6/5 |
4 3 22,0 |
8 |
Technologia specjalizacyjna Technologiczne projekt. zakładów przem. spoż. Prawo żywnościowe Marketing żywności Seminarium inżynierskie Dietetyka Ochrona własności intelektualnej |
4 2 2 2 – 3 2 |
28 16 14 14 – 18 10 |
– – – – – – – |
5 3 – – 3 – – |
35 21 – – 24 – – |
63 37 14 14 24 18 10 |
7 8/7 7 7 8 6 5 |
E 9,0 E 4,0 Z 2,0 Z 2,0 Z 2,5 Z 2,0 Z 1,5 |
26h/tyg. |
Razem w sem. 8 |
15 |
100 |
– |
11 |
80 |
180 |
8/7/6/5 |
5 2 23,0 |
|
Praca dyplomowa w semestrze 7 i 8 |
|
|
|
|
|
|
|
E 15,0 |
|
Ogółem |
|
727 |
|
|
713 |
1440 |
|
26 23 240,0 |
Plan studiów na specjalności: biotechnologia żywności, mikrobiologia i ocena żywności
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 ECTS |
5 |
Inżynieria procesowa Ekonomika i organizacja przedsiębiorstwa Kierunkowe technologie żywności, w tym: Technologia mleka Technologia zbóż1) Technologia tłuszczów i konc. spożywczych1) Podstawy technologii gastronomicznej1) Systemy zapewnienia jakości Język obcy |
4 2 (8) 2 2 2 2 – – |
28 16 (56) 14 14 14 14 – – |
– 2 – – – – – 2 3 |
3 – (6) 2 2 2 2 – – |
24 16 (30) 10 10 10 10 10 21 |
52 32 (86) 24 24 24 24 10 21 |
7/8 8 (7/5) 7/5 7/5 7/5 7/5 5 7 |
E 9,0 E 5,0 (Z/E) E 3,5 E 3,5 Z 3,5 Z 3,5 Z 1,5 Z 2,0 |
27-30h/tyg. |
Razem w sem. 5 |
14 |
100 |
7 |
9 |
101 |
201 |
8/7/6/5 |
4 4 30,0 |
6 |
Kierunkowe technologie żywności, w tym: Technologia owoców i warzyw Technologia przemysłu fermentacyjnego Technologia mięsa1) Podstawy żywienia człowieka Toksykologia żywności Higiena produkcji żywności Język obcy Praktyka specjalizacyjna (po 6 semestrze, 160 h) |
(6) 2 2 2 3 3 3 – – |
(42) 14 14 14 24 21 18 – – |
– – – – – – – 3 – |
(6) 2 2 2 2 – – – – |
(30) 10 10 10 16 – – 21 – |
(72) 24 24 24 40 21 18 21 – |
(7/5) 7/5 7/5 7/5 8 7 6 7 4 tyg. |
(E) E 3,5 E 3,5 E 3,5 Z 5,0 Z 2,5 Z 2,5 Z 2,0 E 6,5 |
26h/tyg. |
Razem w sem. 6 |
15 |
105 |
3 |
8 |
67 |
172 |
8/7/6/5 |
4 3 30,0 |
7 |
Technologia specjalizacyjna Opakowania żywności Zarządzanie przedsiębiorstwem Ekologia i ochrona środowiska Gospodarka energetyczna Podstawy rachunkowości Biotechnologiczne wykorzystanie drobnoustrojów Język obcy |
4 2 2 2 2 2 2 – |
28 14 14 15 14 10 12 – |
– – 2 – – 2 – 3 |
5 – – – – – – – |
40 – 12 – – 10 – 21 |
68 14 26 15 14 20 12 21 |
7/8 7 7/6 8 7 5 6 7 |
Z 8,0 E 2,0 Z 2,5 Z 2,0 E 2,0 Z 2,5 E 1,5 E 3,0 |
28h/tyg. |
Razem w sem. 7 |
16 |
107 |
7 |
5 |
83 |
190 |
8/7/6/5 |
4 4 23,5 |
8 |
Technologia specjalizacyjna Technologiczne projekt. zakładów przem. spoż. Prawo żywnościowe Marketing żywności Seminarium inżynierskie Dietetyka Ochrona własności intelektualnej |
4 2 2 2 – 3 2 |
28 16 14 14 – 18 10 |
– – – – – – – |
5 3 – – 3 – – |
35 21 – – 24 – – |
63 37 14 14 24 18 10 |
7 8/7 7 7 8 6 5 |
E 9,0 E 4,0 Z 2,0 Z 2,0 Z 2,5 Z 2,0 Z 1,5 |
26h/tyg. |
Razem w sem. 8 |
15 |
100 |
– |
11 |
80 |
180 |
8/7/6/5 |
5 2 23,0 |
|
Praca dyplomowa w semestrze 7 i 8 |
|
|
|
|
|
|
|
E 15,0 |
|
Ogółem |
|
739 |
|
|
713 |
1452 |
|
27 24 241,5 |
Plan studiów na specjalności: inżynieria żywności i organizacja produkcji
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 ECTS |
5 |
Inżynieria procesowa Ekonomika i organizacja przedsiębiorstwa Kierunkowe technologie żywności, w tym: Technologia mleka1) Technologia zbóż1) Technologia tłuszczów i konc. spożywczych1) Podstawy technologii gastronomicznej1) Podstawy organizacji procesu produkcyjnego Język obcy |
4 2 (8) 2 2 2 2 2 – |
28 16 (56) 14 14 14 14 10 – |
– 2 – – – – – 2 3 |
3 – (4) 2 2 2 2 – – |
24 16 (20) 10 10 10 10 10 21 |
52 32 (76) 24 24 24 24 20 21 |
7/8 8 (7/5) 7/5 7/5 7/5 7/5 5 7 |
E 9,0 E 5,0 (Z/E) E 3,5 E 3,5 Z 3,5 Z 3,5 Z 3,0 Z 2,0 |
28-30h/tyg. |
Razem w sem. 5 |
16 |
110 |
9 |
7 |
91 |
201 |
8/7/6/5 |
4 4 30,0 |
6 |
Kierunkowe technologie żywności, w tym: Technologia owoców i warzyw1) Technologia przemysłu fermentacyjnego1) Technologia mięsa1) Podstawy żywienia człowieka Toksykologia żywności Higiena produkcji żywności Przedmioty do wyboru (Suszarnictwo) Język obcy Praktyka specjalizacyjna (po 6 semestrze, 160 h) |
(6) 2 2 2 3 3 3 – – – |
(42) 14 14 14 24 21 18 – – – |
– – – – – – – 2 3 – |
(4) 2 2 2 – – – – – – |
(20) 10 10 10 16 – – 16 21 – |
(38) 24 24 24 40 21 18 16 21 – |
(7/5) 7/5 7/5 7/5 8 7 6 8 7 4 tyg. |
(Z/E) E 3,5 E 3,5 E 3,5 Z 5,0 Z 2,5 Z 2,5 Z 1,5 Z 2,0 E 6,5 |
26h/tyg. |
Razem w sem. 6 |
15 |
105 |
5 |
4 |
73 |
178 |
8/7/6/5 |
5 3 30,0 |
7 |
Zarządzanie procesem produkcyjnym Właściwości fizyczne produktów spożywczych Opakowania żywności Zarządzanie przedsiębiorstwem Ekologia i ochrona środowiska Gospodarka energetyczna Podstawy rachunkowości Język obcy |
2 2 2 2 2 2 2 – |
14 14 14 14 15 14 10 – |
– – – 2 – – 2 3 |
2 3 – – – – – |
14 20 – 12 – – 10 21 |
28 34 14 26 15 14 20 21 |
7 7 7 7/6 8 7 5 7 |
Z 3,5 E 4,5 E 2,0 Z 2,5 Z 2,0 E 2,0 Z 2,5 E 3,0 |
26h/tyg. |
Razem w sem. 7 |
14 |
95 |
7 |
5 |
77 |
172 |
8/7/6/5 |
4 4 22,0 |
8 |
Inżynieria procesowa II Projektowanie produktu Technologiczne projekt. zakładów przem. spoż. Prawo żywnościowe Marketing żywności Seminarium inżynierskie Dietetyka Ochrona własności intelektualnej |
2 2 2 2 2 – 3 2 |
14 14 16 14 14 – 18 10 |
– – – – – – – – |
3 3 3 – – 3 – – |
18 18 21 – – 24 – – |
32 32 37 14 14 24 18 10 |
7/6 7/6 8/7 7 7 8 6 5 |
E 4,5 E 4,5 E 4,0 Z 2,0 Z 2,0 Z 2,5 Z 2,0 Z 1,5 |
27h/tyg. |
Razem w sem. 8 |
15 |
100 |
– |
12 |
81 |
181 |
8/7/6/5 |
5 3 23,0 |
|
Praca dyplomowa w semestrze 7 i 8 |
|
|
|
|
|
|
|
E 15,0 |
|
Ogółem |
|
738 |
|
|
704 |
1442 |
|
27 25 240,0 |
.