Facebook
dawniej: Wydział Technologii Żywności, Wydział Technologii Rolno-Spożywczej

photo1 photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10


Katedra Biotechnologii, Mikrobiologii i Oceny Żywności

poniedziałek 7.10.2013




zbmz

Kierownik: prof. dr hab. Małgorzata Gniewosz

ul. Nowoursynowska 159c

02-776 Warszawa

Tel. (0 22) 59 37 650

e-mail: kbmoz@sggw.pl

sekretariat: mgr Marcin Strączyński

Tel. (022) 59 37 653

Fax. (0 22) 59 37 681

W skład Katedry Biotechnologii, Mikrobiologii i Oceny Żywności wchodzą:

Przedmioty ogólnowydziałowe realizowane w Katedrze:

  • analiza żywności,
  • mikrobiologia ogólna, żywności i techniczna,
  • higiena produkcji żywności,
  • ogólna technologia żywności,
  • kierunkowe technologie żywności,
  • prawo żywnościowe,
  • technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego,
  • propedeutyka przemysłu spożywczego,
  • towaroznawstwo surowców i produktów przemysłu spożywczego,
  • bakterie mlekowe w technologii żywności.

Copyright © 2013 – Wydział Nauk o Żywności - *Zaloguj się* - Napisz do administratora stron -