Dydaktyka

Przedmioty ogólnowydziałowe realizowane
w
Katedrze Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji:

  • RYSUNEK TECHNICZNY Z ELEMENTAMI MASZYNOZNAWSTWA
  • MASZYNOZNAWSTWO PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO
  • INŻYNIERIA PROCESOWA
  • EKOLOGIA I OCHRONA ŚRODOWISKA
  • GOSPODARKA ENERGETYCZNA
  • WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE ŻYWNOŚCI



Przedmioty fakultatywne i specjalizacyjne:


  • KONTROLA I STEROWANIE PROCESAMI BIOTECHNOLOGICZNYMI

  • NOWOCZESNE TECHNIKI W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM

  • PROJEKTOWANIE PRODUKTU
  • METODY REOLOGICZNE W BADANIU ŻYWNOŚCI
  • PROCESY MEMBRANOWE W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
  • INFORMATYKA

  • MARKETING ŻYWNOŚCI
  • NOWOCZESNE OPAKOWANIA Z TWORZYW SZTUCZNYCH DO ŻYWNOŚCI

  • WODA JAKO SKŁADNIK ŻYWNOŚCI
  • KONTROLA I STEROWANIE PROCESAMI BIOTECHNOLOGICZNYMI
  • PODSTAWY EKSPLOATACJI MASZYN I URZĄDZEŃ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO

  • PODSTAWY ORGANIZACJI PRODUKCJI
  • SUSZARNICTWO

  • WŁAŚCIWOŚCI TEKSTURALNE PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH