Przedmioty ogólnowydziałowe realizowane
w Katedrze Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji:
- RYSUNEK TECHNICZNY Z ELEMENTAMI MASZYNOZNAWSTWA
- MASZYNOZNAWSTWO PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO
- INŻYNIERIA PROCESOWA
- EKOLOGIA I OCHRONA ŚRODOWISKA
- GOSPODARKA ENERGETYCZNA
- WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE ŻYWNOŚCI
Przedmioty fakultatywne i specjalizacyjne:
- KONTROLA I STEROWANIE PROCESAMI BIOTECHNOLOGICZNYMI
- NOWOCZESNE TECHNIKI W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
- PROJEKTOWANIE PRODUKTU
- METODY REOLOGICZNE W BADANIU ŻYWNOŚCI
- PROCESY MEMBRANOWE W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
- INFORMATYKA
- MARKETING ŻYWNOŚCI
- NOWOCZESNE OPAKOWANIA Z TWORZYW SZTUCZNYCH DO ŻYWNOŚCI
- WODA JAKO SKŁADNIK ŻYWNOŚCI
- KONTROLA I STEROWANIE PROCESAMI BIOTECHNOLOGICZNYMI
- PODSTAWY EKSPLOATACJI MASZYN I URZĄDZEŃ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO
- PODSTAWY ORGANIZACJI PRODUKCJI
- SUSZARNICTWO
- WŁAŚCIWOŚCI TEKSTURALNE PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH