Facebook
dawniej: Wydział Technologii Żywności, Wydział Technologii Rolno-Spożywczej

photo1 photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10


Zakład Technologii Owoców i Warzyw – Dydaktyka

środa 28.10.2009

W Zakładzie Technologii Owoców i Warzyw realizowane są następujące zajęcia dydaktyczne:

  • Żywność minimalnie przetworzona
  • Apertyzacja
  • Zamrażalnictwo
  • Przechowalnictwo żywności
  • Żywność dla dzieci
  • Technologia specjalizacyjna:
  • kontrola techniczno-analityczna w przemyśle owocowo-warzywnym
  • jakość i przydatność technologiczna owoców, warzyw i grzybów
  • technologia półproduktów i produktów owocowo-warzywnych (konserwy, mrożonki, susze, soki i napoje, kiszonki, koncentraty słodzone, wina, minimalnie przetworzone owoce i warzywa, produkty pomidorowe).

Copyright © 2013 – Wydział Nauk o Żywności - *Zaloguj się* - Napisz do administratora stron -