Facebook
dawniej: Wydział Technologii Żywności, Wydział Technologii Rolno-Spożywczej

photo1 photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10


Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych – Dydaktyka

środa 28.10.2009

Zakładzie Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych realizowane są następujące zajęcia dydaktyczne:

  • Technologia specjalizacyjna: produkcja, zastosowanie i rola tłuszczów w produkcji żywności, tłuszcze specjalne (cukiernicze, ciastkarskie, smażalnicze itp.), produkcja koncentratów spożywczych i żywności specjalnej.
  • Dodatki do żywności.
  • Żywność specjalna, w tym funkcjonalna
  • Opakowania
  • Projektowanie zakładów przemysłu spożywczego
  • Dietetyka

Copyright © 2013 – Wydział Nauk o Żywności - *Zaloguj się* - Napisz do administratora stron -