Facebook
dawniej: Wydział Technologii Żywności, Wydział Technologii Rolno-Spożywczej

photo1 photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10


Katedra Technologii Żywności

wtorek 8.10.2013
 

Kierownik: dr hab. Krzysztof Dasiewicz

ul. Nowoursynowska 159c

02-776 Warszawa

Tel. (0 22) 59 37 534

Fax. (0 22) 59 37 531

e-mail: ktz@sggw.pl

Sekretariat Katedry: mgr inż. Małgorzata Kornatowska

tel. (0 22) 59 37 545

e-mail: malgorzata_kornatowska@sggw.pl

W skład Katedry Technologii Żywności wchodzą:

Przedmioty ogólnowydziałowe realizowane w Katedrze:

  • ogólna technologia żywności
  • kierunkowe technologie żywności
  • propedeutyka przemysłu spożywczego
  • opakowania żywności
  • zamrażalnictwo
  • dietetyka
  • technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego
  • dodatki do żywności
  • system bezpieczeństwa HACCP w przemyśle spożywczym
  • przechowalnictwo żywności
  • żywność dla dzieci
  • apertyzacja
  • żywność minimalnie przetworzona
  • żywność specjalna, w tym funkcjonalna
  • wykorzystanie przetwórcze ryb i bezkręgowców
  • postępy i ogólne zagrożenia w hodowli, uprawie i technologii zbóż
  • miód pszczeli

Copyright © 2013 – Wydział Nauk o Żywności - *Zaloguj się* - Napisz do administratora stron -