Facebook
dawniej: Wydział Technologii Żywności, Wydział Technologii Rolno-Spożywczej

photo1 photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10

Obóz Naukowy ADAMED SmartUP w SGGW

Najzdolniejsza młodzież z całej Polski na  innowacyjnym obozie naukowym ADAMED SmartUP w SGGW Aż dwa tygodnie intensywnych zajęć praktycznych i teoretycznych z różnych dziedzin nauk ścisłych i przyrodniczych. Grupa 50 najlepszych, z blisko 7000 chętnych, już wkrótce rozpocznie obóz naukowy ADAMED SmartUP, który odbędzie się w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w terminie 16-29 lipca br. […]

  • niedziela 17.12.2017

Warsaw Food Expo 2018

Międzynarodowe Targi Żywności „Warsaw Food Expo 2018” objęte patronatem Dziekana Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie.

  • sobota 16.12.2017

Erasmus+ na rok akademicki 2018/2019

Rozpoczyna się nabór studentów na studia wymienne w ramach programu Erasmus+ na rok akademicki 2018/2019 Nabór trwa w dniach 30 października 2017 – 31 grudnia 2017. Student jest zobowiązany w trakcie trwania naboru do zapoznania się z ofertą uczelni i zgłoszenia do Koordynatora wydziałowego swojego wyboru dwóch konkretnych uczelni. Dodatkowo student powinien powiadomić, czy posiada […]

  • wtorek 31.10.2017

Nabór uzupełniający na studia Erasmus+ semestr letni roku akad. 2018/2019

  Kto może się zgłaszać Zgłaszać się mogą wszyscy studenci, również ci, którzy w danym momencie mają zaległości lub są np. na urlopie dziekańskim lub jeszcze nie są studentami SGGW (zmiana cyklu lub zmiana uczelni). Dopiero podczas semestru wyjazdowego student musi mieć wszystko uregulowane i być pełnoprawnym studentem, nie może wtedy być na żadnym urlopie. […]

  • środa 4.04.2018

Wyróżnienia dla pracowników naukowych naszego Wydziału

Trzydzieści dwie osoby zostały wyróżnione przez Rektora SGGW w Warszawie za osiągnięcia naukowe i dydaktyczne, które znacząco wpływają na rozwój, promocję oraz prestiż uczelni. Wyróżnienia są elementem systemu premiowania najlepszych pracowników naukowych uczelni. Wśród wyróżnionych osób jest czterech pracowników naszego Wydziału: dr inż. Dorota Derewiaka dr inż. Anna Kundys dr inż. Małgorzata Nowacka dr inż. […]

  • poniedziałek 19.03.2018

V Sympozjum Naukowe w Kirach pt.:”Drobnoustroje i ich metabolity – mikroświat wielkich możliwości”

Po raz kolejny mamy zaszczyt zaprosić na Sympozjum Naukowe w Kirach pt.: „Drobnoustroje i ich metabolity – mikroświat wielkich możliwości”. Nasze spotkanie będzie miało szczególny wymiar, gdyż odbędzie się po raz piąty, a zatem czeka nas skromny (ale jednak) jubileusz. Z tej okazji liczymy na udział w Sympozjum tych wszystkich, którzy uczestniczyli w poprzednich edycjach […]

  • poniedziałek 12.03.2018

Uroczyste wręczenie dyplomów

Dziekan i Rada Wydziału Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego mają zaszczyt zaprosić na uroczyste wręczenie dyplomów magistra inżyniera studiów II stopnia – stacjonarnych i niestacjonarnych inżyniera studiów I stopnia – niestacjonarnych absolwentom rocznika 2016/2017, które odbędzie się w sobotę, 14 kwietnia 2018 r. o godz. 11oo, w Auli I, ul. Nowoursynowska 159c, bud. […]

  • czwartek 8.03.2018

Naukowcy WNoŻ SGGW wśród beneficjentów programu MINIATURA 1

  22 młodych naukowców ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego zdobyło granty w programie MINIATURA przyznawane przez Narodowe Centrum Nauki. Tym samym SGGW znalazła się w czołówce nagrodzonych uczelni. Wśród beneficjentów programu sześcioro jest pracownikami WNoŻ: dr inż. Dorota Derewiaka dr inż. Anna Florowska dr inż. Marek Konrad Kieliszek dr inż. Anna Kundys dr inż. Lidia […]

  • czwartek 1.03.2018

Ciekawa konferencja biznesowo-naukowa na naszym Wydziale

W dniu 20 lutego 2018 r. odbyła się konferencja biznesowo-naukowa organizowania przez Europejski Instytut Suplementów Diety przy wsparciu organizacyjnym i merytorycznym Wydziału Nauk o Żywności SGGW. Konferencja, w której uczestniczyło ponad 200 producentów, dystrybutorów, ekspertów i naukowców, dotyczyła zagadnień związanych z wprowadzaniem do obrotu suplementów  diety i ograniczenia ryzyka dla …

  • czwartek 22.02.2018

Organizacja roku akademickiego 2017/18

Załącznik do Zarządzenia zmieniającego Zarządzenie Nr 36 z dnia 1 czerwca 2017 r. w sprawie organizacji roku akademickiego 2017/18 Załącznik nr 2 do Zarządzenia nr 36 w sprawie organizacji roku akademickiego 2017/18  

  • wtorek 13.02.2018

Plany zajęć – semestr letni 2017/18

Technologia żywności i żywienie człowieka Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie I rok*, II rok**, III rok *aktualizacja 19.02.2018                 **aktualizacja 19.02.2018 I rok – plan od 08.03.2018II rok*** – plan od 08.03.2018***aktualizacja 12.03.2018 Harmonogramy zajęć  Analiza żywności  – II r. (aktualizacja 07.03.2018) II stopnia – magisterskie I rok **(1-8 tydzień semestru), **aktualizacja 19.02.2018 9-15 tydzień: […]

  • środa 7.02.2018

Copyright © 2013 – Wydział Nauk o Żywności - *Zaloguj się* - Napisz do administratora stron -