Facebook
dawniej: Wydział Technologii Żywności, Wydział Technologii Rolno-Spożywczej

photo1 photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10

Rekrutacja na stacjonarne studia doktoranckie 2017-2021

WNOŻ baner

Wydział Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie planuje rekrutację na studia doktoranckie,  które trwać będą od 01.10.2017 r.do 30.09.2021 r. Dyscyplina: technologia żywności i żywienia O przyjęcie na studia mogą ubiegać się: absolwenci studiów magisterskich na kierunku: technologia żywności i żywienia, biologia, biotechnologia, chemia, inżynieria chemiczna, organizacja produkcji, towaroznawstwo i kierunków pokrewnych. […]

  • poniedziałek 26.06.2017

Perspektywy 2017 – jesteśmy najlepsi!

Z radością informujemy, że  I miejsce w  rankingu studiów Perspektyw 2017  (kierunki o żywności i żywieniu człowieka) zajął nasz Wydział.

  • poniedziałek 19.06.2017

Opiekunowie roczników rok akademicki 2016/2017

Bezpieczeństwo żywności I rok: dr inż. Elżbieta Hać-Szymańczuk II rok: dr inż. Karolina Kraśniewska III rok: dr inż. Dorota Derewiaka Technologia żywności i żywienie człowieka I rok: dr inż. Anna Kamińska-Dwórżnicka II rok: dr inż. Karolina Szulc III rok: dr inż. Marta Chmiel Towaroznawstwo I rok: dr inż. Katarzyna Marciniak-Łukasiak II rok: dr inż. Marta […]

  • wtorek 6.06.2017

System jakości kształcenia

Dokumenty Systemu Zapewnienia i Doskonalenia Jakości Kształcenia na Wydziale Nauk o Żywności: 1. Prezentacja Wydziału Nauk o Żywności 2. Strategia Wydziału Nauk o Żywności 3. Polityka Jakości Kształcenia 4. Wewnętrzny System Zapewnienia i Doskonalenia  Jakości Kształcenia 5. Procedura Zapewnia i Doskonalenia Jakości Kształcenia 6. Kalendarz Jakości na Wydziale Nauk o Żywności Instrukcja 1: Studencka Praktyka […]

  • wtorek 6.06.2017

Zdjęcia z Pikniku Naukowego

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z Pikniku Naukowego, który odbył się 3  czerwca na Stadionie Narodowym.          

  • poniedziałek 5.06.2017

Pieniądze na projekty! Inkubator Innowacyjności +

SGGW realizuje projekt „Inkubator Innowacyjności”, którego celem jest wspieranie prowadzonych przez naszych pracowników badań (w różnym stopniu zaawansowania), które mają charakter aplikacyjny, wdrożeniowy.Warto zgłosić swoje pomysły ponieważ najbardziej aplikacyjne pomysły będą mogły liczyć na dofinansowanie prac przedwdrożeniowych (do 100 tys. zł, przy czym liczba rozwiązań, które otrzymają dofinansowanie nie jest określona).   Zgłaszać można propozycje, które znajdują się na […]

  • piątek 2.06.2017

XXII Międzynarodowa Konferencja Studenckich Kół Naukowych

W dniach 25-26 maja br. Studenci IV roku z Koła Naukowego Technologów Żywności wzięli udział w XXII Międzynarodowej Konferencji Studenckich Kół Naukowych Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. W sekcji Biotechnologii, technologii żywności i żywienia człowieka zaprezentowali dwa referaty: -> Ewa Nadolnik i Katarzyna Niksińska pod opieką dra. inż. Andrzeja Cendrowskiego zaprezentowały referat pt. „Dżemy z superowoców […]

  • piątek 2.06.2017

Dr inż. Iwona Gientka krajowym koordynatorem „Food Microbiology Teachers’ Global Network”

W ubiegłym roku podczas konferencji FoodMicro 2016 w  Dublinie (organizator: INTERNATIONAL COMMITTEE ON FOOD MICROBIOLOGY AND HYGIENE (ICFMH) odbyło się II sympozjum Working Party on Advanced Education in Food Microbiology, na którym podjęto decyzję o stworzeniu sieci dla nauczycieli akademickich specjalizujących się w mikrobiologii żywności pod nazwą Food Microbiology Teachers‘ Global Network (FMTGN) (cele projektu). […]

  • środa 31.05.2017

Copyright © 2013 – Wydział Nauk o Żywności - *Zaloguj się* - Napisz do administratora stron -