Facebook
dawniej: Wydział Technologii Żywności, Wydział Technologii Rolno-Spożywczej

photo1 photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10

Obóz Naukowy ADAMED SmartUP w SGGW

Najzdolniejsza młodzież z całej Polski na  innowacyjnym obozie naukowym ADAMED SmartUP w SGGW Aż dwa tygodnie intensywnych zajęć praktycznych i teoretycznych z różnych dziedzin nauk ścisłych i przyrodniczych. Grupa 50 najlepszych, z blisko 7000 chętnych, już wkrótce rozpocznie obóz naukowy ADAMED SmartUP, który odbędzie się w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w terminie 16-29 lipca br. […]

  • niedziela 17.12.2017

Warsaw Food Expo 2018

Międzynarodowe Targi Żywności „Warsaw Food Expo 2018” objęte patronatem Dziekana Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie.

  • sobota 16.12.2017

Erasmus+ na rok akademicki 2018/2019

Rozpoczyna się nabór studentów na studia wymienne w ramach programu Erasmus+ na rok akademicki 2018/2019 Nabór trwa w dniach 30 października 2017 – 31 grudnia 2017. Student jest zobowiązany w trakcie trwania naboru do zapoznania się z ofertą uczelni i zgłoszenia do Koordynatora wydziałowego swojego wyboru dwóch konkretnych uczelni. Dodatkowo student powinien powiadomić, czy posiada […]

  • wtorek 31.10.2017

Powstanie Centrum Żywności i Żywienia!

Projekt nowoczesnego Centrum Badawczo-Rozwojowego Żywności i Żywienia SGGW zdobył dofinansowanie z funduszy unijnych z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2014-2020. Decyzją Zarządu Województwa Mazowieckiego uczelnia otrzyma prawie 33 mln zł, które przeznaczy na zakup nowoczesnej aparatury badawczej. Umowę w tej sprawie podpisali 9 stycznia 2018 r. Wicemarszałek Województwa Mazowieckiego Janina Ewa Orzełowska, członek zarządu województwa mazowieckiego Elżbieta Lanc oraz Rektor SGGW […]

  • piątek 12.01.2018

Zmarła dr inż. Jadwiga Janina Chuchla

Z głębokim żalem zawiadamiamy, że dnia 31 grudnia 2017 roku w wieku 90 lat zmarła dr inż. Jadwiga Janina Chuchla Emerytowany nauczyciel akademicki Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, długoletni pracownik Katedry Technologii Zbóż i Koncentratów Spożywczych oraz Katedry Inżynierii i Organizacji Przemysłu Spożywczego, ceniony nauczyciel i wychowawca. Wybitny specjalista z zakresu opakowań i […]

  • piątek 5.01.2018

Wigilia wydziałowa 2017

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z Wigilii wydziałowej        

  • czwartek 21.12.2017

Stypendium ministra za wybitne osiągnięcia na rok akademicki 2017/2018

Minister nauki i szkolnictwa wyższego co roku przyznaje jednorazowe stypendia najlepszym studentom    i doktorantom polskich uczelni. W tym roku wśród osób wyróżnionych za wybitne osiągnięcia, które otrzymały stypendium na rok akademicki 2017/18,  znalazło się dwoje studentów naszego Wydziału, z kierunku technologii żywności i żywienia człowieka: ALEKSANDRA MIKA i MICHAŁ WÓJCICKI. Gratulujemy!

  • wtorek 19.12.2017

Życzenia świąteczne

 Cudownych Świąt Bożego Narodzenia otulonych śniegiem i ciepłem rodzinnym oraz spełnienia wszelkich marzeń  w Nowym 2018 Roku życzy prof. dr hab. Mirosław Słowiński Dziekan Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie

  • poniedziałek 18.12.2017

XLIV Przegląd Dorobku Kół Naukowych

8 grudnia na naszej Uczelni odbył się XLIV Przegląd Dorobku Kół Naukowych, organizowany przez Międzywydziałowe Koło Naukowe Nanobiotechnologii. Koło Naukowe Technologów Żywności zaprezentowało pięć referatów oraz pięć posterów. Referaty wygłosili: Aleksandra Pawłowska, Porównanie zawartości polifenoli w miodach komercyjnych i z własnej pasieki, sekcja Człowiek i jego otoczenie I, opiekun naukowy dr inż. Bartosz Kruszewski Magdalena Sygocka, Wędzenie tradycyjne […]

  • czwartek 14.12.2017

Copyright © 2013 – Wydział Nauk o Żywności - *Zaloguj się* - Napisz do administratora stron -