Facebook
dawniej: Wydział Technologii Żywności, Wydział Technologii Rolno-Spożywczej

photo1 photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10

Obóz Naukowy ADAMED SmartUP w SGGW

Najzdolniejsza młodzież z całej Polski na  innowacyjnym obozie naukowym ADAMED SmartUP w SGGW Aż dwa tygodnie intensywnych zajęć praktycznych i teoretycznych z różnych dziedzin nauk ścisłych i przyrodniczych. Grupa 50 najlepszych, z blisko 7000 chętnych, już wkrótce rozpocznie obóz naukowy ADAMED SmartUP, który odbędzie się w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w terminie 16-29 lipca br. […]

  • niedziela 17.12.2017

Zmarł Profesor Antoni Rutkowski

Z głębokim żalem zawiadamiamy, że 3 czerwca 2018 roku w wieku 98 lat zmarł Profesor doktor Antoni Rutkowski Emerytowany Profesor, Doctor honoris causa multi Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Akademii Rolniczej w Poznaniu, Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie   Współtwórca nauki o żywności w Polsce Członek rzeczywisty Polskiej Akademii Nauk, wieloletni sekretarz naukowy Wydziału Nauk […]

  • wtorek 5.06.2018

Zapraszamy na 22. Piknik Naukowy

Wydział Nauk o Żywności SGGW w Warszawie Zapraszamy na Piknik Naukowy 9 czerwca 2018 r. w godzinach 11:00-20:00 PGE Narodowy ŻÓŁTY NAMIOT D 14, wejście przez bramę 11 Tematem przewodnim tegorocznego Pikniku Naukowego  jest RUCH   Zapraszamy na pokazy: Czym hamować rozwój bakterii? Zaprezentujemy szalki, na których widoczne będą strefy zahamowania wzrostu wybranych bakterii  wywołane […]

  • poniedziałek 4.06.2018

V Sympozjum Naukowe w Kirach pt.:”Drobnoustroje i ich metabolity – mikroświat wielkich możliwości”

Po raz kolejny mamy zaszczyt zaprosić na Sympozjum Naukowe w Kirach pt.: „Drobnoustroje i ich metabolity – mikroświat wielkich możliwości”. Nasze spotkanie będzie miało szczególny wymiar, gdyż odbędzie się po raz piąty, a zatem czeka nas skromny (ale jednak) jubileusz. Z tej okazji liczymy na udział w Sympozjum tych wszystkich, którzy uczestniczyli w poprzednich edycjach […]

  • czwartek 24.05.2018

Płatne staże studenckie w zakładach produkcyjnych

Grupa Lactalis poszukuje chętnych studentów na praktyki do swojej siedziby w Warszawie, do działu Logistyki i Obsługi Klienta oraz do zakładów – Polser w Siemiatyczach i  Winnica koło Pułtuska, do działów: produkcja, jakość, laboratorium. Więcej informacji można znaleźć tutaj.

  • poniedziałek 14.05.2018

Nabór uzupełniający na studia Erasmus+ semestr letni roku akad. 2018/2019

  Kto może się zgłaszać Zgłaszać się mogą wszyscy studenci, również ci, którzy w danym momencie mają zaległości lub są np. na urlopie dziekańskim lub jeszcze nie są studentami SGGW (zmiana cyklu lub zmiana uczelni). Dopiero podczas semestru wyjazdowego student musi mieć wszystko uregulowane i być pełnoprawnym studentem, nie może wtedy być na żadnym urlopie. […]

  • środa 4.04.2018

Wyróżnienia dla pracowników naukowych naszego Wydziału

Trzydzieści dwie osoby zostały wyróżnione przez Rektora SGGW w Warszawie za osiągnięcia naukowe i dydaktyczne, które znacząco wpływają na rozwój, promocję oraz prestiż uczelni. Wyróżnienia są elementem systemu premiowania najlepszych pracowników naukowych uczelni. Wśród wyróżnionych osób jest czterech pracowników naszego Wydziału: dr inż. Dorota Derewiaka dr inż. Anna Kundys dr inż. Małgorzata Nowacka dr inż. […]

  • poniedziałek 19.03.2018

Uroczyste wręczenie dyplomów

Dziekan i Rada Wydziału Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego mają zaszczyt zaprosić na uroczyste wręczenie dyplomów magistra inżyniera studiów II stopnia – stacjonarnych i niestacjonarnych inżyniera studiów I stopnia – niestacjonarnych absolwentom rocznika 2016/2017, które odbędzie się w sobotę, 14 kwietnia 2018 r. o godz. 11oo, w Auli I, ul. Nowoursynowska 159c, bud. […]

  • czwartek 8.03.2018

Naukowcy WNoŻ SGGW wśród beneficjentów programu MINIATURA 1

  22 młodych naukowców ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego zdobyło granty w programie MINIATURA przyznawane przez Narodowe Centrum Nauki. Tym samym SGGW znalazła się w czołówce nagrodzonych uczelni. Wśród beneficjentów programu sześcioro jest pracownikami WNoŻ: dr inż. Dorota Derewiaka dr inż. Anna Florowska dr inż. Marek Konrad Kieliszek dr inż. Anna Kundys dr inż. Lidia […]

  • czwartek 1.03.2018

Copyright © 2013 – Wydział Nauk o Żywności - *Zaloguj się* - Napisz do administratora stron -