Sukces Koła Naukowego Technologów Żywności II Konkursie Studenckich Projektów Naukowych SGGW

logokntzZakończył się II Konkurs Studenckich Projektów Naukowych, organizowany przez Komisję ds. Dydaktyki Samorządu Studentów SGGW. Głównym jego założeniem jest dofinansowywanie projektów, powstających z inicjatywy studentów działających w Kołach Naukowych SGGW. Studenci w ramach Kół Naukowych przygotowywali projekty przedsięwzięć, których realizacji chcieliby się podjąć. Nasze Koło Naukowe z projektem “Organizacji Ogólnopolskiego Spotkanie Młodych Technologów Żywności” autorstwa Piotra Fąfary i Ewy Gil w konkursie zajęło 2 miejsce z kwotą dofinansowania 3000zł, a projekt autorstwa Maksymiliana Jaworowskiego pt. „Badanie właściwości fizyko-chemicznych, mikrobiologicznych oraz ocena konsumencka przekąsek mięsnych typu „jerky” z mięsa wołowego i drobiowego suszonego liofilizacyjnie oraz techniką mikrofalowo-konwekcyjną” zajął 3 miejsce z kwotą dofinansowania 2000zł.