Facebook
dawniej: Wydział Technologii Żywności, Wydział Technologii Rolno-Spożywczej

photo1 photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10


III Ogólnopolska Sesja Studenckich Kół Naukowych

środa 13.12.2017

W dniach 24-25 listopada 2017 roku odbyła się III Ogólnopolska Sesja Studenckich Kół Naukowych organizowana przez Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie.  Nasz Wydział reprezentowali: Ewa Nadolnik z Koła Naukowego Zarządzania Jakością oraz Aleksander Żuwalski i Michał Wójcicki z Koła Naukowego Technologów Żywności.
Ewa Nadolnik przedstawiła referat pt. „Porzeczka do mięs jako alternatywa dla produktów rynkowych”. Badania były prowadzone pod opieką dr. hab. Stanisława Kalisza.
Aleksander Żuwalski i Michał Wójcicki przedstawili referat pt. „Wpływ aplikacji koktajlu fagowego na jakość mikrobiologiczną żywności minimalnie przetworzonej na przykładzie wybranych produktów roślinnych”. Badania były prowadzone pod opieką dr. hab. Stanisława Błażejaka, prof. SGGW oraz dr inż. Iwony Gientki. Badania realizowane były w ramach grantu studenckiego udzielonego na rok 2017.
Referat zdobył wyróżnienie.

 


Copyright © 2013 – Wydział Nauk o Żywności - *Zaloguj się* - Napisz do administratora stron -