Drodzy kandydaci na studia!
Serdecznie zapraszamy Was do studiowania na Wydziale Technologii Żywności SGGW w Warszawie!
Na naszym wydziale oferujemy trzy kierunki studiów:
Bezpieczeństwo żywności
Technologia żywności i żywienie człowieka
Towaroznawstwo w biogospodarce
Rejestracja kandydatów na wszystkie kierunki prowadzona jest wyłącznie za pośrednictwem internetu w Systemie Obsługi Kandydatów (SOK).
Szczegółowe zasady i terminarz rekrutacji
Poniżej znajdziecie informacje związane z rekrutacją na poszczególne kierunki
Bezpieczeństwo żywności, studia I stopnia | |
Studia stacjonarne | |
Przedmioty rekrutacyjne | Biologia/chemia/matematyka |
Przewidywany limit miejsc | 64 |
Początek zajęć | Semestr zimowy |
Czas trwania studiów | 3,5 roku (7 semestrów) |
Uzyskany tytuł | inżynier |
Absolwenci mają możliwość przyjęcia na studia II stopnia na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka bez konieczności uzupełniania różnic programowych
Technologia żywności i żywienie człowieka, studia I stopnia | ||
Studia stacjonarne | Studia niestacjonarne | |
Przedmioty rekrutacyjne | Biologia/chemia/matematyka | |
Przewidywany limit miejsc | 180 | 45 |
Początek zajęć | Semestr zimowy | |
Czas trwania | 3,5 roku (7 semestrów) |
4 lata (8 semestrów) |
Uzyskany dyplom | inżynier | inżynier |
Technologia żywności i żywienie człowieka, studia II stopnia | ||
Studia stacjonarne | Studia niestacjonarne | |
Przewidywany limit miejsc | 165 | 45 |
Początek zajęć | Semestr letni | Semestr zimowy |
Czas trwania | 1,5 roku (3 semestry) |
1,5 roku (3 semestry) |
Uzyskany dyplom | magister inżynier | magister inżynier |
O przyjęcie na studia II stopnia mogą ubiegać się osoby mające:
- dyplom inżyniera studiów I stopnia kierunku: technologia żywności i żywienie człowieka, bezpieczeństwo żywności, towaroznawstwo w biogospodarce
- dyplom inżyniera innego kierunku I stopnia, dla którego efekty uczenia się są zbieżne z efektami oczekiwanymi od kandydatów
Przyjęcia kandydatów na studia odbywają się na podstawie list rankingowych powstałych w wyniku postępowania kwalifikacyjnego.
Towaroznawstwo w biogospodarce, studia I stopnia | |
studia stacjonarne | |
Przedmioty rekrutacyjne | Biologia/chemia/matematyka |
Przewidywany limit miejsc | 45 |
Początek zajęć | Semestr zimowy |
Czas trwania studiów | 3,5 roku (7 semestrów) |
Absolwenci mają możliwość przyjęcia na studia II stopnia na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka bez konieczności uzupełniania różnic programowych.
Tak Samorząd Studentów WTŻ witał nowoprzyjętych studentów w ubiegłych latach.
Daj im się przywitać już w październiku i #róbcie_fajne_rzeczy_wspólnie!!!