Studiując na naszym wydziale będziesz uczestniczyć w zajęciach w nowoczesnym, doskonale wyposażonym budynku, prowadzonych przez wykwalifikowaną kadrę blisko 100 nauczycieli akademickich.
Laboratoria badawcze są świetnie wyposażone min. dzięki funduszom przyznanym w ramach projektu “Centrum Żywności i Żywienia“.
Pamiętaj, że studia to nie tylko nauka!
Masz wiele możliwości rozwijania swoich zainteresowań oraz spędzania wolnego czasu. Możesz kreować rzeczywistość poprzez angażowanie się w działalność wielu organizacji studenckich, takich jak:
To właśnie studenci z samorządu wymyślili hasło #róbmy_fajne_rzeczy_wspólnie, które towarzyszy nam w naszej działalności od jakiegoś czasu i stało się też motywem obecnym na wydziałowych gadżetach :)
Koło Naukowe Technologów Żywności
KNTŻ to zdobywcy licznych nagród i wyróżnień na konferencjach, seminariach i kongresach.
Jesteśmy z nich niesamowicie dumni!
Nasi studenci aktywnie uczestniczą w wielu wydarzeniach organizowanych na Uczelni, w tym odbywających się każdego roku Dniach SGGW, podczas których organizowany jest także konkurs Start po indeks SGGW, w którym maturzyści mogą zdobyć indeks SGGW jeszcze przed ogłoszeniem wyników matur!
Zapewne zastanawiasz się jak wygląda studiowanie w aktualnej sytuacji. Odpowiedź znajdziesz w poniższym filmie
oraz na zdjęciu