Życie wydziału

Studiując na naszym wydziale będziesz uczestniczyć w zajęciach w nowoczesnym, doskonale wyposażonym budynku, prowadzonych przez wykwalifikowaną kadrę blisko 100 nauczycieli akademickich.

Laboratoria badawcze są świetnie wyposażone min. dzięki funduszom przyznanym w ramach projektu “Centrum Żywności i Żywienia“.

Pamiętaj, że studia to nie tylko nauka!

Masz wiele możliwości rozwijania swoich zainteresowań oraz spędzania wolnego czasu. Możesz kreować rzeczywistość poprzez angażowanie się w działalność wielu organizacji studenckich, takich jak:

Samorząd Studentów WTŻ

 

  

To właśnie studenci z samorządu wymyślili hasło #róbmy_fajne_rzeczy_wspólnie, które towarzyszy nam w naszej działalności od jakiegoś czasu i stało się też motywem obecnym na wydziałowych gadżetach :) 

Koło Naukowe Technologów Żywności

   

KNTŻ to zdobywcy licznych nagród i wyróżnień na konferencjach, seminariach i kongresach.

Jesteśmy z nich niesamowicie dumni!

 

Nasi studenci aktywnie uczestniczą w wielu wydarzeniach organizowanych na Uczelni, w tym odbywających się każdego roku Dniach SGGW, podczas których organizowany jest także konkurs Start po indeks SGGW, w którym maturzyści mogą zdobyć indeks SGGW jeszcze przed ogłoszeniem wyników matur!

Zielona drużyna w czasie Dni SGGW (poprzednia nazwa wydziału to Wydział Nauk o Żywności)

Stoisko wydziału w czasie Dni SGGW

A tak pracownicy witali wiosnę w 2019 r. :) 

oraz zdalnie życzyli Wesołych Świąt w grudniu 2020 r.

 

Zapewne zastanawiasz się jak wygląda studiowanie w aktualnej sytuacji. Odpowiedź znajdziesz w poniższym filmie

 

oraz na zdjęciu

Życie wydziału w czasach Covid-19