Sukces doktorantów Wydziału Nauk o Żywności!

młoda kadra

W dniach od 14 do 16 maja 2013 w Puszczykowie koło Poznania odbyła się 18 Konferencja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ – II Sesja Międzynarodowa. W Konferencji uczestniczyło ponad 100 młodych naukowców z Polski i Europy. W trakcie konferencji doktoranci Wydziału wygłosili interesujące referaty oraz zaprezentowali ciekawe postery.

Komitet Naukowy Konferencji przyznał I nagrodę za referat w języku angielskim pt. “Influence of Pulsed Electric Field on Electric and Thermal Properties of Apple Tissue” autorstwa Artura Wiktora, Tadeusza Chudoby, Doroty Witrowej-Rajchert.

Z kolei, III miejsce w sesji referatowej w języku polskim zdobyła prezentacja pt. „The influence of ultrasound pre-treatment on dryling kinetics and selected properties of dried apple” autorstwa Aleksandry Fijałkowskiej, Małgorzaty Nowackiej, Doroty Witrowej-Rajchert.

W sesji e-posterowej wyróżniono następujące wystąpienia:

Aleksandra Jedlińska, Magdalena Śledź, Emilia Janiszewska -The physical properties of industry microencapsulated aromas.

Bartosz Kruszewski, Mieczysław Obiedziński – Cocoa butter and it equivalents characteristization with instrumental and physicochemical methods.

Magdalena Reder, Piotr Koczoń, Katarzyna Sujka, Hanna Ciemniewska-Żytkiewicz – Determination of peroxide value in rapeseed oil by FT-MIR spectroscopy.


Wszystkim serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!