Facebook
dawniej: Wydział Technologii Żywności, Wydział Technologii Rolno-Spożywczej

photo1 photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10


Oferty Stypendialne – nie przegap terminów!

czwartek 20.06.2013

Aktualne oferty stypendialne dla doktorantów i naukowców (wg terminów aplikowania):


1. USA – stypendia Komisji Fulbrighta dla doktorantów i dr; 29 i 28 czerwca 2013;

http://www.fulbright.edu.pl/index.php/programy/dla-polakow

2. Dowolny kraj – program „Mobilność Plus” MNiSW; 31 lipca 2013;

http://www.nauka.gov.pl/ministerstwo/inicjatywy/programy-ministra/mobilnosc-plus/

3. Narodowy Program Rozwoju Humanistyki MNiSW – 3 konkursy; 31 lipca;

http://www.nauka.gov.pl/ministerstwo/inicjatywy/programy-ministra/narodowy-program-rozwoju-humanistyki/

4. Granty Marie Curie (doktor lub 4 lata doświadczenia); składanie wniosków do 14 sierpnia; w Europie:

http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/about-mca/actions/ief/index_en.htm

oraz poza Europą:

http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/about-mca/actions/iof/index_en.htm

5. Stypendia EMBO: krótkie do 3 miesięcy – aplikowanie na bieżąco, dłuższe do 2 lat (termin 15 sierpnia 2013); inne granty, szkolenia; www.embo.org/funding-awards/fellowships

6. Japonia – stypendia badawcze dla dr; 31 sierpnia 2013; www.mars.dti.ne.jp/~mif/

7. Japonia – stypendia Canon Foundation, dla osób z tytułem mgr lub dr; 15 września;

http://www.canonfoundation.org/programmes_1_fellow.html

8. Granty Narodowego Centrum Nauki (MAESTRO 5, HARMONIA 5, SONATA BIS 3); 15 września 2013; www.ncn.gov.pl/finansowanie-nauki/konkursy

9. USA – stypendia Fundacji Kościuszkowskiej dla doktorantów i dr; 15 października 2013;

www.thekf.org/scholarships/exchange-us/

10. Program START FNP – doktoranci i dr; 31 października; www.fnp.org.pl/oferta/start/

11.  Szwajcaria – program SCIEX dla doktorantów i dr; 1 listopada; www.sciex.pl

12. Niemcy – stypendia DAAD; doktoranci i dr; 15 listopada; www.daad.pl/pl/09203/index.html


Baza ofert stypendialnych www.euraxess.pl


Copyright © 2013 – Wydział Nauk o Żywności - *Zaloguj się* - Napisz do administratora stron -