Facebook
dawniej: Wydział Technologii Żywności, Wydział Technologii Rolno-Spożywczej

photo1 photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10


III edycja konkursu Nestlé Polska S.A!

środa 26.03.2014
NHW_mailing2 94,4% młodych osób uważa, że praktyki związane z kierunkiem studiów są ważne podczas poszukiwania pracy. Dlatego Nestlé Polska S.A. już po raz trzeci wspiera młodych pasjonatów zdrowego stylu życia w ich pierwszych doświadczeniach zawodowych. W tym roku zadaniem, jakie czeka studentów i absolwentów, jest zaprojektowanie inicjatywy, która zachęci kobiety w ich najbliższym otoczeniu do refleksji nad swoim codziennym żywieniem oraz aktywnością fizyczną i być może skłoni do zmian. Trzech autorów najlepszych pomysłów odbędzie staż w Nestlé Polska S.A. Patronem honorowym akcji jest Ministerstwo
Sportu i Turystyki.
Więcej informacji na temat III edycji projektu znajduje się na:
www.nestle.pl (http://www.nestle.pl/pl/nhw/konkurs_nhw).
Zależy nam, by pokazać, jak wiele wyzwań i ścieżek rozwoju zawodowego stoi przed pasjonatami zdrowego trybu życia. Projekt rozwija się na zasadzie kuli śnieżnej – w pierwszej edycji konkursu zadaniem uczestników była zmiana nawyków żywieniowych jednostki, w drugiej – rodziny, a teraz będzie to całe społeczeństwo.   Liczymy na to, że przy naszej pomocy i wsparciu samorządów, pomysły uczestników na akcje edukacyjne zostaną wcielone w życie oraz przyniosą wiele pozytywnych zmian.
W poprzednich edycjach konkursu, studenci i absolwenci pomagali Natalii Honoracie Witalnej
(https://www.facebook.com/NestlePolskaNHW?ref=hl), awatarowi wytworzonemu na potrzeby konkursu. W tym roku to ona, w roli
asystentki Starszej Specjalistki ds. Żywienia Agnieszki Piskały, będzie służyła poradami oraz wspierała ich w diagnozowaniu potrzeb
lokalnych społeczności i projektowaniu inicjatyw budujących świadomość w obszarze żywienia i zdrowia. W konkursie zostanie wyłonionych jedenastu laureatów, którzy otrzymają możliwość rozwoju i zwiększenia kompetencji zawodowych.
Trzech autorów najlepszych prac odbędzie staże w Nestlé, natomiast ośmiu kolejnych weźmie udział w szkoleniu z autoprezentacji przeprowadzonym przez agencję PR Synertime oraz wystąpi z własną prelekcją podczas ogólnopolskiej konferencji naukowej  Fizjologiczne uwarunkowania postępowania   dietetycznego  w Rogowie. Założeniem projektu jest też pomoc uczelniom, kształcącym specjalistów z obszarów żywienia, zdrowia i CSR ( Społecznej Odpowiedzialności Biznesu ), w realizacji innowacyjnych projektów dydaktycznych, istotnych z punktu widzenia ich rozwoju. Ta uczelnia, której studenci uzyskają łącznie najwięcej punktów z ocen prac konkursowych, otrzyma grant naukowy o wartości 15 tys. zł. Dodatkowo firma wesprze autorów najlepszych prac we
wprowadzeniu ich pomysłów w życie.
Akcji – jak co roku – będą towarzyszyć spotkania specjalistów ds. żywienia Nestlé Polska S.A. ze studentami uczelni wyższych w Polsce w ramach ogólnopolskiego Żywieniowego Roadshow Nestlé. Tematem rozmów będą trendy i wyzwania żywieniowe w Polsce i na świecie oraz perspektywy rozwoju i zawodowej przyszłości młodych specjalistów.
Inicjatywa Nestlé, pod patronatem Ministerstwa Sportu i Turystyki, magazynu Eurostudent oraz Europejskiego Forum Studentów AEGEE, realizowana jest w ramach strategii  Nutrition, Health   Wellness popularyzującej prawidłowe żywienie, dbanie o zdrowie i dobre samopoczucie.


Ogólnopolski projekt żywieniowy Nestlé skierowany do studentów i absolwentów jest odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie na
specjalistów z obszarów zdrowia i prawidłowego odżywiania. Inicjatywa ma na celu praktyczne przygotowanie do podjęcia pracy, wsparcie rozwoju i kariery zawodowej osób zainteresowanych zdrowym stylem życia. Projekt realizowany jest od 2012 roku.

http://www.deloitte.com/assets/Dcom-Poland/Local%20Assets/Documents/Raporty,%20badania,%20rankingi/pl_Deloitte_PierwszeKrokiNaRynkuPracy_2013_1.pdf
(http://www.deloitte.com/assets/Dcom-Poland/Local%20Assets/Documents/Raporty,%20badania,%20rankingi/pl_Deloitte_PierwszeKrokiNaRynkuPracy_2013_1.pdf)

http://www.nestle.netpr.pl/pr/272331/nestle-pomaga-studentom-zdobyc-doswiadczenie



Copyright © 2013 – Wydział Nauk o Żywności - *Zaloguj się* - Napisz do administratora stron -