Facebook
dawniej: Wydział Technologii Żywności, Wydział Technologii Rolno-Spożywczej

photo1 photo2 photo3 photo4 photo5 photo6 photo7 photo8 photo9 photo10


Katedra Chemii cz. I – Chemia organiczna, chemia żywności i chemia fizyczna:

czwartek 4.05.2017

Nazwy odczynników do kart charakterystyk – Katedra Chemii cz. I – Chemia organiczna,
chemia żywności i chemia fizyczna:

 

  1. Acetaldehyd
  2. Acetamid
  3. Acetanilid
  4. Acetofenon
  5. Aceton
  6. Amoniak 25%
  7. Amonu siarczan (VI)
  8. Anilina
  9. Benzaldehyd (aldehyd benzoesowy)
  10. Benzamide (benzamid)
  11. Benzoic acid (kwas benzoesowy)
  12. Benzonitrile (benzonitryl)
  13. Błękit metylenowy
  14. Brom
  15. 1-Bromobutane (bromek butylu)
  16. 1-Butanol (butan-1-ol)
  17. 2-Butanol (butan-2-ol)
  18. 2-Chloro-2-metylopropan (chlorek tert-butylu)
  19. Chlorobenzen
  20. Chloroform
  21. Crotonic acid (kwas krotonowy)
  22. Cykloheksan
  23. Cykloheksanol
  24. Cykloheksanon
  25. Cynku chlorek bezwodny
  26. Diamonu szczawian 1. hydrat (szczawian amonu)
  27. Dichlorometan (chlorek metylenu)
  28. 3,3-Dimetylo-2-butanon (keton tert-butylowo-metylowy; 3,3-dimetylobutan-2-on)
  29. 2,4-Dinitrofenylohydrazyna (2,4-dinitrophenylhydrazine)
  30. 1,4-Dioksan
  31. Eter dietylowy
  32. Eter naftowy
  33. Etylowy alkohol 96%
  34. Etylu octan
  35. Fruktoza
  36. Gliceryna
  37. Glicyna
  38. Glukoza
  39. Hydrochinon
  40. Hydroksyloaminy chlorowodorek
  41. Jod
  42. 1-Iodobutane (jodek butylu)
  43. Kwas adypinowy
  44. Kwas azotowy (V) 65%
  45. Kwas chlorooctowy
  46. Kwas cytrynowy 1. hydrat
  47. Kwas fenylooctowy
  48. Kwas L-askorbinowy
  49. Kwas octowy 80%
  50. Kwas octowy 99,5-99,9%
  51. Kwas p-toluenosulfonowy
  52. Kwas salicylowy
  53. Kwas siarkowy (VI) min. 95%
  54. Kwas solny 35-38%
  55. Kwas sulfanilowy
  56. Kwas winowy
  57. Line-EtOH Eterówka
  58. Magnezu siarczan (VI) bezwodny
  59. 3-Metylobutan-1-ol
  60. 4-Metylopentan-2-on (izopropyloaceton; keton izobutylowo-metylowy)
  61. 2-Metylo-2-propanol (2-metylopropan-1-ol)
  62. Metylu benzoesan
  63. Miedzi (II) siarczan (VI) bezwodny
  64. Miedzi (II) siarczan (VI) 5. hydrat
  65. Miedź (copper)
  66. 2-Naftol
  67. n-Butylu octan
  68. n-Heksan
  69. Ninhydryna (ciało stałe)
  70. Ninhydryna (ciecz)
  71. 2-Nitroanilina
  72. 3-Nitroanilina
  73. 4-Nitroanilina
  74. 4-Nitroacetanilide (p-nitroacetanilid)
  75. N-methylaniline (N-metyloanilina)
  76. Octowy bezwodnik
  77. Oranż metylowy
  78. 1-Pentanol (pentan-1-ol)
  79. Phenolphthalein (ciało stałe) (fenoloftaleina)
  80. Potasu heksocyjanożelazian (II) 3. hydrat
  81. Potasu jodek
  82. Potasu nadmanganian (manganian (VII) potasu)
  83. Potasu sodu winian 4.hydrat
  84. Potasu wodorotlenek
  85. 1-Propanol
  86. p-Toluidyna
  87. Rezorcyna
  88. Sacharoza
  89. Siarczan (VI) żelaza (II) 1. hydrat
  90. Sodium acetate (octan sodu bezwodny)
  91. Sodu azotan (III) – sodu azotyn
  92. Sodu chlorek
  93. Sodu jodek
  94. Sodu tiosiarczan bezwodny
  95. Sodu węglan bezwodny
  96. Sodu wodorotlenek
  97. Sodu wodorowęglan
  98. Sód
  99. Srebra azotan (V)
  100. Starch soluble (skrobia)
  101. Sudan III
  102. Tetrachlorek węgla
  103. Tioacetamid
  104. Toluen
  105. TRIS
  106. Wapnia chlorek bezwodny
  107. Wapnia chlorek 6. Hydrat
  108. Węgiel aktywny
  109. Żelaza (III) chlorek bezwodny
  110. Żelaza (III) chlorek 6. hydrat
  111. Żelaza (III) siarczan 1. hydrat

Copyright © 2013 – Wydział Nauk o Żywności - *Zaloguj się* - Napisz do administratora stron -