Nauczyciele akademiccy
prof. dr hab. Małgorzata Gniewosz
tel. (022) 59 37 650
Zainteresowania naukowe: biosynteza pullulanu przez Aureobasidium pullulans, modyfikacje szczepów przemysłowych, mikrobiologia żywności
e-mail: malgorzata_gniewosz@sggw.pl
dr hab. Stanisław Błażejak, prof SGGW
tel. (022) 59 37 658
Zainteresowania naukowe: biotechnologia, mikrobiologia żywności, wiązanie kationów przez drożdże
e-mail: stanislaw_blazejak@sggw.pl
dr hab. Edyta Lipińska
tel. (022) 59 37 661
Zainteresowania naukowe: technologia gorzelnictwa i drożdżownictwa, wykorzystanie drożdży w biotechnologii, mikrobiologia żywności
e-mail: edyta_lipinska@sggw.pl
dr Sylwia Bonin
tel. (022) 59 37 657
Zainteresowania naukowe: produkcja win i cydrów, piwowarstwo, wpływ etanolu na komórki drożdży, immobilizacja, mikrobiologia żywności
e-mail: sylwia_bonin@sggw.pl
dr inż. Iwona Gientka
tel. (022) 59 37 652
Zainteresowania naukowe: biotechnologia żywności, mikrobiologia żywności, wykorzystanie drożdży w biotechnologii
e-mail: iwona_gientka@sggw.pl
dr inż. Lidia Stasiak-Różańska
tel. (o22) 59 37 664
Zainteresowania naukowe: biotechnologia w przemyśle spożywczym, mikrobiologia żywności , zastosowanie bakterii octowych w procesach technologicznych, biotransformacja odpadów rafineryjnych do dihydroksyacetonu
e-mail: lidia_stasiak@sggw.pl
dr inż. Elżbieta Hać-Szymańczuk
tel. (022) 59 37 660
Zainteresowania naukowe: mikrobiologia żywności, jakość wyrobów mięsnych, substancje peklujące, wysokie ciśnienia, bezpieczeństwo żywności
e-mail: elzbieta_hac_szymanczuk@sggw.pl
dr inż. Alicja Synowiec
tel. (o 22) 69 37 659
Zainteresowania naukowe: produkcja napojów alkoholowych w szczególności browarnictwo oraz winiarstwo, przeciwdrobnoustrojowa aktywność substancji pochodzenia roślinnego, opakowania jadalne, zastosowanie metod statystycznych w badaniach naukowych
e-mail: alicja_synowiec@sggw.pl
dr inż. Anna Chlebowska-Śmigiel
tel. (022) 59 37 651
Zainteresowania naukowe: mikrobiologia żywności, biosynteza i zastosowanie pullulanu, powłoki jadalne, probiotyki, prebiotyki
e-mail: anna_chlebowska_smigiel@sggw.pl
dr inż. Anna Bzducha-Wróbel
tel. (022) 59 37 656
Zainteresowania naukowe: składniki ściany komórkowej drożdży, mikrobiologiczna biosynteza związków prozdrowotnych, biotechnologia żywności
e-mail: anna_bzducha_wrobel@sggw.pl
dr inż. Karolina Kraśniewska
tel. (022) 59 37 669
Zainteresowania naukowe: biotechnologia i mikrobiologia żywności, bezpieczeństwo żywności, powłoki i filmy jadalne, substancje przeciwdrobnoustrojowe
e-mail: karolina_krasniewska@sggw.pl
dr inż. Marek Kieliszek
tel. (022) 59 37 664
Zainteresowania naukowe: bioakumulacja pierwiastków, mikrobiologia żywności, selen, biotechnologia, enzymologia, genetyka drobnoustrojów
e-mail: marek_kieliszek@sggw.pl
Profesorowie emerytowani
prof. dr hab. Wanda Duszkiewicz-Reinhard
prof. dr hab. Eugeniusz Sobczak
prof. dr hab. Wiesław Wzorek
Pozostali pracownicy
mgr Marcin Strączyński
tel. (022) 59 37 653
inż. Sylwia Misiura
tel. (022) 59 37 655
st. techn. Iwona Wolska
tel. (022) 59 37 653
Doktoranci
tel. (022) 59 37 663
mgr inż. Anna Kot
mgr inż. Agnieszka Kurcz
mgr Kamil Piwowarek
mgr inż. Katarzyna Pobiega
Imię i nazwisko | Pokój | Dzień tygodnia | Godziny |
Prof. dr hab. Małgorzata Gniewosz | 1037 | poniedziałek | 11-13 |
dr hab. Stanisław Błażejak, prof. SGGW | 1039 | poniedziałek | 12-14 |
dr Sylwia Bonin | 1026 | urlop wychowawczy | |
dr inż. Iwona Gientka | 1027 | poniedziałek | 14-16 |
dr hab. Edyta Lipińska | 1040 | środa | 11-13 |
dr inż. Anna Chlebowska-Śmigiel | 1038 | środa | 12-14 |
dr inż. Elżbieta Hać-Szymańczuk | 1038 | poniedziałek | 12-14 |
dr inż. Anna Bzducha-Wróbel | 1027 | wtorek | 9-11 |
dr inż. Lidia Stasiak-Różańska | 1025 | wtorek | 9-11 |
dr inż. Alicja Synowiec | 1040 | poniedziałek | 12-14 |
dr inż. Karolina Kraśniewska | 1025 | środa | 13-15 |
dr inż. Marek Kieliszek | 1025 | wtorek | 8-10 |
mgr inż. Anna Kot | 1009 | wtorek | 11-13 |
mgr inż. Katarzyna Pobiega | 1009 | poniedziałek | 11-12 |
mgr Kamil Piwowarek | 1009 | środa | 11-13 |