Wyróżnia nas wieloletnia współpraca z przemysłem, dzięki której nasi studenci mogą łatwo znaleźć interesujące praktyki oraz zatrudnienie od razu po zakończonym stażu.
Od 2017 roku jesteśmy partnerem naukowym Obozu Naukowego ADAMED SmartUP.
Organizujemy warsztaty laboratoryjne i wycieczki dla młodzieży, podczas których pokazujemy nasze sale wykładowe, laboratoria, przeprowadzamy pokazy i doświadczenia m.in. z zakresu chemii, mikrobiologii, oceny jakości żywności, inżynierii produkcji.
Chcesz odwiedzić nasz wydział? Napisz do nas: lidia_stasiak@sggw.pl (Koordynator ds. Promocji Wydziału Technologii Żywności)

Kierunek Towaroznawstwo w biogospodarce otrzymał certyfikat “Studia z Przyszłością” oraz certyfikat nadzwyczajny “Lider Jakości Kształcenia” w 2019 r.

Wydział Nauk o Żywności zajął I miejsce w rankingu „Perspektywy 2017“ wśród wszystkich oferowanych w Polsce kierunków o żywności i żywieniu człowieka

Kierunek TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA otrzymał certyfikat „Studia z Przyszłością“ w 2017 roku.

Kierunek BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI otrzymał certyfikat „Studia z Przyszłością“ oraz certyfikat nadzwyczajny „Lider Jakości Kształcenia“ w 2016 roku.