Wyróżnia nas wieloletnia współpraca z przemysłem, dzięki której nasi studenci mogą łatwo znaleźć interesujące praktyki oraz zatrudnienie od razu po zakończonym stażu.
Od 2017 roku jesteśmy partnerem naukowym Obozu Naukowego ADAMED SmartUP.
Organizujemy warsztaty laboratoryjne i wycieczki dla młodzieży, podczas których pokazujemy nasze sale wykładowe, laboratoria, przeprowadzamy pokazy i doświadczenia m.in. z zakresu chemii, mikrobiologii, oceny jakości żywności, inżynierii produkcji.
Chcesz odwiedzić nasz wydział? Napisz do nas: lidia_stasiak@sggw.pl (Koordynator ds. Promocji Wydziału Technologii Żywności)
![](http://wnoz.sggw.pl/wp-content/uploads/towarki-213x300.jpg)
Kierunek Towaroznawstwo w biogospodarce otrzymał certyfikat “Studia z Przyszłością” oraz certyfikat nadzwyczajny “Lider Jakości Kształcenia” w 2019 r.
![](/wp-content/uploads/perspektywy2017-300x212.jpg)
Wydział Nauk o Żywności zajął I miejsce w rankingu „Perspektywy 2017“ wśród wszystkich oferowanych w Polsce kierunków o żywności i żywieniu człowieka
![](/wp-content/uploads/cert_szp2017-221x300.jpg)
Kierunek TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA otrzymał certyfikat „Studia z Przyszłością“ w 2017 roku.
![](/wp-content/uploads/certyfikat250-221x300.jpg)
Kierunek BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI otrzymał certyfikat „Studia z Przyszłością“ oraz certyfikat nadzwyczajny „Lider Jakości Kształcenia“ w 2016 roku.