Rozpoczyna się nabór podstawowy na studia wymienne w ramach programu Erasmus+ na rok akademicki 2021/2022.
Studenci aplikują za pomocą formularza zgłoszeniowego. Formularz zgłoszeniowy należy przesłać do koordynatora wydziałowego – dr hab. Magdalena Wirkowska-Wojdyła: magdalena_wirkowska@sggw.edu.pl
Umowy bilateralne (oferta miejsc na uczelniach partnerskich dostępna TUTAJ) obowiązujące na Wydziale Technologii Żywności, podpisane z uczelniami partnerskimi, dotyczą głównie obszarów food processing, food technology, food sciences, food safety. Studenci wszystkich kierunków (technologia żywności i żywienie człowieka, towaroznawstwo w biogospodarce, bezpieczeństwo żywności) mogą wziąć udział w rekrutacji i wyjechać na studia wymienne!!!!
Student na etapie wyboru uczelni partnerskiej powinien:
– zapoznać się z ofertą miejsc na uczelniach partnerskich
– przejrzeć strony internetowe uczelni partnerskich.
– wybrać uczelnię, zwracając szczególną uwagę na proponowany program studiów przez uczelnię partnerską w stosunku do programu obowiązującego studenta w SGGW.
Szczegółowe zasady naboru można znaleźć TUTAJ.
Studenta obowiązuje wybór języka, w którym będą prowadzone wykłady – informacja o tym znajduje się w tabeli z miejscami. Studenci zostaną powiadomieni o szczegółach egzaminu językowego (sala, godzina).
Studenci studiujący po angielsku nie muszą zdawać egzaminu językowego.
Ponadto BWM w trybie ciągłym prowadzi nabór na praktyki Erasmus. Na praktyki studenci aplikują bezpośrednio do BWM i jeśli dotyczy zgłaszają konieczność przystąpienia do egzaminu językowego.