I Studencka Konferencja Żywieniowa jest jednodniowym cyklem warsztatów i wykładów poruszających problematykę zdrowego odżywiania. Dowiesz się na nich jaki wpływ na Twoje codzienne życie ma spożycie popularnych produktów.
Kiedy i gdzie? 30.11.2011 r. (środa)
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, sala konferencyjna Biblioteki Głównej (sala na I piętrze, wejście od strony wypożyczalni)
Agenda wydarzenia:
12:00 Przywitanie
12:05 – 12:50 “Energy Drink, Tiger, Red Bull. Z czego się składają?” o napojach energetycznych dr n. o zdrowiu Regina Wierzejska, Instytut Żywności i Żywienia
12:55 – 13:40 „ABC spożywania alkoholu” o winie
dr Sylwia Bonin, Wydział Nauk o Żywieniu Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
13:45 – 14:30 „Tyskie, Lech, Żubr, a odpowiedzialność społeczna” o piwie
Kompania Piwowarska
14:35 – 14:50 „Badanie wpływu spożycia kawy na ciśnienie tętnicze krwi”
lic. Ewelina Bancerz, Koło Naukowe Żywieniowców i Dietetyków
14:55 – 15:40 „Witaminkę?” o suplementach
Juice Plus
15:45 – 16:10 „Czy herbata jest zdrowsza od kawy?” o herbacie
Karolina Kruk, Anna Łyżwa i Anna Kosarzewska, Koło Naukowe Żywności i Żywienia
16:15 – 16:40 „Co w ziołach piszczy?” o suszonych ziołach
mgr inż. Magdalena Śledź, Koło Naukowe Technologów Żywności
16:45 Pożegnanie
Patronat nad konferencją objęli Dziekani WNoŻ i WNoŻCziK, Liga Odpowiedzialnego Biznesu, oraz pizzeria Dominium.
W czasie konferencji zostanie ogłoszony konkurs z cenną nagrodą.
Przyjdź i wypij wiedzę z nami !
IAAS POLSKA
Chcesz dołączyć do IAASu i organizować podobne wydarzenia na Twojej uczelni?
Napisz do nas: iaashr@gmail.com