Pod koniec listopada odbyła się I Studencka Konferencja Żywieniowa „Wypij Wiedzę Z Nami”. Mimo, że było to pierwsze takie wydarzenie organizowane przez IAAS Polska to dumnie możemy stwierdzić, że zakończyło się wielkim sukcesem. Pogoda co prawda nie dopisała ale „spragnionych” wiedzy słuchaczy nie zabrakło.
Na spotkaniu omawiany był wpływ spożycia popularnych, płynnych produktów na organizm człowieka. Od herbaty i kawy zaczynając, przez napoje energetyczne i zioła, kończąc na winie i piwie. Na konferencji oprócz pozytywnego efektu ww. produktów na zdrowie, duży nacisk kładziono na uzależnienie, jakie mogą wywoływać, i zagrożenia z tego płynące, o czym uświadamiała nas przedstawicielka firmy Centermed. Wykład na temat napoi energetycznych poprowadziła dr n. o zdrowiu Regina Wierzejska z Instytutu Żywności i Żywienia, o winie dr Sylwia Bonin z Wydziału Nauk o Żywności, SGGW, piwie Kompania Piwowarska, o kawie opowiedziała lic. Ewelina Bancerz z Koła Naukowego Żywieniowców i Dietetyków, o suplementach diety opowiedziało Juice Plus, o herbacie mówili członkowie Koła Naukowego Technologów Żywności w składzie Karolina Kruk, Anna Łyżwa i Anna Kosarzewska, na temat ziół mgr inż. Magdalena Śledź z Koła Naukowego Technologów Żywności.
Patronat nad wydarzeniem objęli Dziekani WNoŻ i WNoŻCziK, Liga Odpowiedzialnego Biznesu oraz pizzeria Dominium.
Serdecznie dziękujemy,
IAAS Polska