II Sympozjum Naukowe “Drobnoustroje – tradycja i nowoczesność w produkcji i utrwalaniu żywności

zdjęcie_2W dniach 04.09 – 06.09.2013 w Ośrodku Szkoleniowo – Wypoczynkowym SGGW „Marymont” w Kirach koło Zakopanego odbyło się II Sympozjum Naukowe „Drobnoustroje – tradycja i nowoczesność w produkcji i utrwalaniu żywności”.

Organizatorem Sympozjum była Katedra Biotechnologii, Mikrobiologii i Oceny Żywności Wydziału Nauk o Żywności SGGW oraz Oddział Warszawski  Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności. Wśród uczestników znaleźli się pracownicy oraz doktoranci  Wydziału Inżynieryjno – Ekonomicznego Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno – Spożywczego w Warszawie, Wydziału Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie oraz Wydziału Nauk o Żywności  SGGW w Warszawie. Obradom, dyskusji i wymianie poglądów towarzyszyła miła i przyjazna atmosfera oraz słoneczna pogoda, zachęcająca w wolnych chwilach do spacerów i wypraw w góry.