W dniach 24-25 listopada 2017 roku odbyła się III Ogólnopolska Sesja Studenckich Kół Naukowych organizowana przez Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie. Nasz Wydział reprezentowali: Ewa Nadolnik z Koła Naukowego Zarządzania Jakością oraz Aleksander Żuwalski i Michał Wójcicki z Koła Naukowego Technologów Żywności.
Ewa Nadolnik przedstawiła referat pt. “Porzeczka do mięs jako alternatywa dla produktów rynkowych”. Badania były prowadzone pod opieką dr. hab. Stanisława Kalisza.
Aleksander Żuwalski i Michał Wójcicki przedstawili referat pt. “Wpływ aplikacji koktajlu fagowego na jakość mikrobiologiczną żywności minimalnie przetworzonej na przykładzie wybranych produktów roślinnych”. Badania były prowadzone pod opieką dr. hab. Stanisława Błażejaka, prof. SGGW oraz dr inż. Iwony Gientki. Badania realizowane były w ramach grantu studenckiego udzielonego na rok 2017.
Referat zdobył wyróżnienie.