Decyzja Komisji Oceniającej stanowi dowód uznania dla zaprojektowanej i wdrażanej na kierunku „Bezpieczeństwo Żywności” koncepcji kształcenia, która posiada cechy innowacyjne, jest dostosowana do potrzeb rynku i oczekiwań otoczenia społeczno-gospodarczego oraz umożliwia przekazywanie studentom aktualnej, nowoczesnej wiedzy, jak również kreowania umiejętności i kompetencji społecznych oczekiwanych przez pracodawców.
Wyróżnienie to otrzymały 42 kierunki studiów (I i II stopnia oraz podyplomowe) z obszaru nauk technicznych, przyrodniczych i medycznych z różnych uczelni z całej Polski. Wśród tych kierunków sześć uzyskało najwyższą liczbę punktów rankingowych i otrzymało Certyfikat Nadzwyczajny “Lider Jakości Kształcenia”. W tym elitarnym gronie znalazł się nasz kierunek „Bezpieczeństwo żywności”.
Uroczysta Gala Finałowa I edycji Ogólnopolskiego Konkursu i Programu Akredytacyjnego „Studia z Przyszłością” odbyła się w Sali Balowej Pałacu Tyszkiewiczów-Potockich Uniwersytetu Warszawskiego w dniu 16 marca br.
Składam serdeczne podziękowania całemu Zespołowi, który przygotowywał program kierunku studiów „Bezpieczeństwo żywności”. Szczególne podziękowania kieruję do osób, które przygotowywały wniosek aplikacyjny: Dr hab. Joli Kowalskiej oraz Dr hab. Ewy Majewskiej, a także Dr hab. Ewy Jakubczyk i Dr hab. Rafała Wołosiaka.
Wszystkim serdecznie gratuluję!
Dorota Witrowa-Rajchert