Dr inż. Jolanta Krzyczkowska
1. Badania nad oceną aktywności lipooksygenazy i liazy wodoronadtlenkowej wybranych roślin, w aspekcie syntezy związków z tzw. “zielonej nuty zapachowej”.
2. Analiza składu podłoża w hodowli wgłębnej drożdży Yarrowia lipolytica. […]
Dr inż. Magdalena Wirkowska-Wojdyła
1. Wykorzystanie lipidów strukturyzowanych do wypieku ciastek przeznaczonych dla małych dzieci.
2. Technologiczne zastosowanie przeestryfikowanych mieszanin tłuszczu mlecznego i oleju rzepakowego.
Dr inż. Ewa Ostrowska-Ligęza
1. Wykorzystanie DSC do charakterystyki tłuszczu wyekstrahowanego z czekolad mlecznych.
2. Wpływ zawartości wody w składnikach mleka w proszku na ich temperatury przemiany szklistej.
Dr inż. Joanna Bryś
1. Modyfikacja właściwości mieszanin smalcu i oleju rzepakowego na drodze przeestryfikowania enzymatycznego.
2. Próby uzyskania zamienników tłuszczu mleka kobiecego na drodze przeestryfikowania enzymatycznego mieszanin tłuszczu mlecznego i oleju rzepakowego.