Wydział Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie ogłasza rekrutację na Studia doktoranckie które trwać będą od 01.10.2012 roku do 30.09.2016 roku |
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
O przyjęcie na studia mogą ubiegać się: absolwenci studiów magisterskich na kierunku: technologia żywności i żywienia, biologii, biotechnologii, chemii, inżynierii chemicznej, organizacji produkcji, towaroznawstwa i kierunków pokrewnych.
Limit miejsc: 20
Termin i miejsce składania dokumentów: do dnia 21 września 2012 roku, Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Żywności, Wydział Nauk o Żywności SGGW w Warszawie pokój 1059, ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa
Przewidywany termin i miejsce egzaminu kwalifikacyjnego: 28 września 2012 roku, Sala Rady Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa
Dodatkowych informacji związanych z rekrutacją udziela Kierownik Studiów dr hab. Ewa Domian Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Żywności, ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa, pokój 1059, tel. 5937578, e-mail: ewa_domian@sggw.pl.
Dokumenty niezbędne przy ubieganiu się o przyjęcie na studia doktoranckie:
1) wypełnione dokumenty Kandydata (1.1 kwestionariusz osobowy, 1.2. CV, 1.3. Podanie, 1.4. Zgoda przyszłego opiekuna/promotora oraz kierownika katedry), wzór dokumentów do pobrania,
2) zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do podjęcia studiów doktoranckich w dyscyplinie technologia żywności i żywienia,
3) 3 fotografie legitymacyjne,
4) odpis dyplomu ukończenia studiów wyższych,
5) udokumentowana średnia ocen ze studiów,
6) opinia promotora pracy magisterskiej lub innej osoby mającej tytuł profesora lub stopień doktora habilitowanego o predyspozycjach i motywacji kandydata do pracy naukowej,
7) informacja o znajomości języków obcych, np. certyfikat
8) opis zainteresowań naukowych kandydata,
9) informacja o aktywności naukowej, w szczególności o publikacjach, pracy w kołach naukowych, nagrodach, wyróżnieniach, stażach krajowych i zagranicznych,
10) planowana tematyka rozprawy doktorskiej,
11) pracownicy Uczelni i innych instytucji naukowych poza wszystkimi wymaganymi dokumentami, składają opinię z miejsca pracy.
Zakres tematyczny rozmowy kwalifikacyjnej: Praca magisterska kandydata, zainteresowania naukowe oraz plany naukowe
Zasady przyjęć: Postępowanie rekrutacyjne ma charakter konkursowy i uwzględnia:
a. średnią ocen ze studiów I i II stopnia lub jednolitych magisterskich (średnia = punkty),
b. dotychczasową aktywność naukową kandydata (0-5 pkt.),
c. wynik rozmowy kwalifikacyjnej (0-10 pkt.).
Kierownik Dziekan
Stacjonarnych Studiów Doktoranckich Wydziału Nauk o Żywności
dr hab. Ewa Domian prof. dr hab. Dorota Witrowa-Rajchert