XL Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk
“Tradycja i nowoczesność w żywności i żywieniu”
organizowana przez
Komitet Nauk o Żywności PAN,
Wydział Nauk o Żywności SGGW
oraz Oddział Warszawski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności
odbędzie się w dniach 30 czerwca – 1 lipca 2011 r. na terenie kampusu SGGW w Warszawie.
Tematyka Sesji:
– Właściwości i ocena jakości surowców i produktów spożywczych
– Innowacyjność w technologii żywności
– Produkty tradycyjne i regionalne a współczesny przemysł i konsument
W trakcie Sesji przewidziano:
– referaty plenarne zaproszonych wybitnych specjalistów
– dyskusję panelową “Miejsce nauki o żywności w naukach rolniczych”
– doniesienia naukowe
– sesję posterową
– wystąpienia przedstawicieli sektora żywnościowego
– wystawy
KOMITET NAUKOWYdr hab. Ewa Białecka-Florjańczyk, prof. |
KOMITET ORGANIZACYJNYPrzewodnicząca: Prof. dr hab. Dorota Witrowa-Rajchert |
Więcej informacji na temat Sesji