Nabór studentów na studia wymienne w ramach programu Erasmus+ na semestr letni 2017/2018

*Nabór trwa w dniach 6 kwietnia 2017 – 17 maja 2017.*

Student jest zobowiązany w trakcie trwania naboru do zapoznania się z ofertą uczelni i zgłoszenia do koordynatora wydziałowego swojego wyboru dwóch konkretnych uczelni. Dodatkowo student powinien powiadomić czy posiada certyfikat z języka obowiązującego do wyjazdu do danego kraju lub w przypadku braku zgłosić chęć uczestnictwa w egzaminie przeprowadzanym przez BWM. Wszystkie te dane student powinien zawrzeć w formularzu elektronicznym, który obowiązkowo przesyła do koordynatora wydziału, z którego umowy korzysta.

Oferta miejsc z uczelni partnerskich jest skierowana głównie do studentów kierunku Technologia Żywności i Żywienie. Studenci kierunków Towaroznawstwo oraz Bezpieczeństwo Żywności również mogą korzystać z tych miejsc, po uprzednim zapoznaniu się z programem studiów uczelni partnerskich i sprawdzeniu czy dany program jest zgodny z ich kierunkiem studiów.

*Egzamin z języka*(angielski, niemiecki, francuski, hiszpański i włoski) jest zaplanowany na 3 czerwca 2017r.*

Studenta obowiązuje wybór języka, w którym będą prowadzone wykłady-informacja o tym znajduje się w tabeli z ofertą uczelni.

Studenci zostaną powiadomieni o szczegółach egzaminu (sala, godzina) na kilka dni przed egzaminem.

Ponadto w tym samym czasie BWM prowadzi nabór na praktyki wakacyjne w Erasmus+ z możliwością wyjazdu już od lipca. Studenci aplikują bezpośrednio do BWM z wymaganymi dokumentami m.in. znalezionym miejscem odbywania praktyki oraz jeśli dotyczy zgłaszają konieczność przystąpienia do egzaminu językowego.

Oferta miejsc

Oferta miejsc Towaroznawstwo

Zasady naboru

Formularz zgłoszeniowy

Koordynator wydziałowy: dr inż. Magdalena Wirkowska-Wojdyła
magdalena_wirkowska@sggw.pl