• KANDYDAT
    • Studiuj na WTŻ!
    • Kierunek – technologia żywności i żywienie człowieka
    • Kierunek – bezpieczeństwo żywności
    • Kierunek – towaroznawstwo w biogospodarce
    • Życie wydziału
    • Co nas wyróżnia?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Szkoła doktorska
  • STUDENT
    • Dziekanat
    • Studia
      • Plany zajęć
        • Bezpieczeństwo żywności
        • Technologia żywności i żywienie człowieka
        • Towaroznawstwo /Towaroznawstwo w biogospodarce
      • Programy studiów
      • Opiekunowie roku
      • Organizacja roku
      • Wzory podań
      • Erasmus
      • Prace dyplomowe – wymagania
      • Praktyki studenckie
    • Studia doktoranckie
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
    • Samorząd
    • Stypendia
    • Koła naukowe
      • Koło Naukowe Technologów Żywności
      • Koło Naukowe Zielona Chemia
      • Koło Zarządzania Jakością
    • Kodeks etyki studenta
    • Regulamin studiów
    • eHMS
    • Studenci z niepełnosprawnościami
    • Karty charakterystyk odczynników chemicznych
    • Okno jakości
  • ABSOLWENT
    • A co po studiach?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Stowarzyszenie wychowanków SGGW
    • Szkoła doktorska
    • Monitorowanie losów absolwentów
  • PRACOWNIK
    • Skład osobowy
    • Dokumenty do pobrania
    • Kodeks etyki pracownika naukowego
    • Lista czasopism
    • System rezerwacji sal
    • Pensum
    • eHMS
  • INSTYTUT
    • Władze
    • Sekretariat
    • Jednostki organizacyjne
      • Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
      • Katedra Chemii
      • Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
      • Katedra Technologii i Oceny Żywności
        • Zakład Oceny Jakości Żywności
        • Zakład Technologii Mięsa
        • Zakład Technologii Mleka
        • Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych
        • Zakład Technologii Warzyw Owoców i Zbóż
    • Nauka
      • Postępowania habilitacyjne
      • Prace doktorskie
      • Projekty badawcze
      • Publikacje
      • Tytuły profesora
    • Współpraca z przemysłem
    • Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolnicznych
    • Koordynatorzy Dyrektora
    • Komisje Instytutu
    • Zamówienia publiczne
  • WYDZIAŁ
    • Władze
    • Dziekanat
    • Koordynatorzy
    • Rada Programowa
    • Zespoły robocze
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
      • Okno jakości
      • Akredytacja
    • Historia
    • Zamówienia publiczne
  • KANDYDAT
    • Studiuj na WTŻ!
    • Kierunek – technologia żywności i żywienie człowieka
    • Kierunek – bezpieczeństwo żywności
    • Kierunek – towaroznawstwo w biogospodarce
    • Życie wydziału
    • Co nas wyróżnia?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Szkoła doktorska
  • STUDENT
    • Dziekanat
    • Studia
      • Plany zajęć
        • Bezpieczeństwo żywności
        • Technologia żywności i żywienie człowieka
        • Towaroznawstwo /Towaroznawstwo w biogospodarce
      • Programy studiów
      • Opiekunowie roku
      • Organizacja roku
      • Wzory podań
      • Erasmus
      • Prace dyplomowe – wymagania
      • Praktyki studenckie
    • Studia doktoranckie
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
    • Samorząd
    • Stypendia
    • Koła naukowe
      • Koło Naukowe Technologów Żywności
      • Koło Naukowe Zielona Chemia
      • Koło Zarządzania Jakością
    • Kodeks etyki studenta
    • Regulamin studiów
    • eHMS
    • Studenci z niepełnosprawnościami
    • Karty charakterystyk odczynników chemicznych
    • Okno jakości
  • ABSOLWENT
    • A co po studiach?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Stowarzyszenie wychowanków SGGW
    • Szkoła doktorska
    • Monitorowanie losów absolwentów
  • PRACOWNIK
    • Skład osobowy
    • Dokumenty do pobrania
    • Kodeks etyki pracownika naukowego
    • Lista czasopism
    • System rezerwacji sal
    • Pensum
    • eHMS
  • INSTYTUT
    • Władze
    • Sekretariat
    • Jednostki organizacyjne
      • Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
      • Katedra Chemii
      • Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
      • Katedra Technologii i Oceny Żywności
        • Zakład Oceny Jakości Żywności
        • Zakład Technologii Mięsa
        • Zakład Technologii Mleka
        • Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych
        • Zakład Technologii Warzyw Owoców i Zbóż
    • Nauka
      • Postępowania habilitacyjne
      • Prace doktorskie
      • Projekty badawcze
      • Publikacje
      • Tytuły profesora
    • Współpraca z przemysłem
    • Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolnicznych
    • Koordynatorzy Dyrektora
    • Komisje Instytutu
    • Zamówienia publiczne
  • WYDZIAŁ
    • Władze
    • Dziekanat
    • Koordynatorzy
    • Rada Programowa
    • Zespoły robocze
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
      • Okno jakości
      • Akredytacja
    • Historia
    • Zamówienia publiczne
  • KANDYDAT
    • Studiuj na WTŻ!
    • Kierunek – technologia żywności i żywienie człowieka
    • Kierunek – bezpieczeństwo żywności
    • Kierunek – towaroznawstwo w biogospodarce
    • Życie wydziału
    • Co nas wyróżnia?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Szkoła doktorska
  • STUDENT
    • Dziekanat
    • Studia
      • Plany zajęć
        • Bezpieczeństwo żywności
        • Technologia żywności i żywienie człowieka
        • Towaroznawstwo /Towaroznawstwo w biogospodarce
      • Programy studiów
      • Opiekunowie roku
      • Organizacja roku
      • Wzory podań
      • Erasmus
      • Prace dyplomowe – wymagania
      • Praktyki studenckie
    • Studia doktoranckie
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
    • Samorząd
    • Stypendia
    • Koła naukowe
      • Koło Naukowe Technologów Żywności
      • Koło Naukowe Zielona Chemia
      • Koło Zarządzania Jakością
    • Kodeks etyki studenta
    • Regulamin studiów
    • eHMS
    • Studenci z niepełnosprawnościami
    • Karty charakterystyk odczynników chemicznych
    • Okno jakości
  • ABSOLWENT
    • A co po studiach?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Stowarzyszenie wychowanków SGGW
    • Szkoła doktorska
    • Monitorowanie losów absolwentów
  • PRACOWNIK
    • Skład osobowy
    • Dokumenty do pobrania
    • Kodeks etyki pracownika naukowego
    • Lista czasopism
    • System rezerwacji sal
    • Pensum
    • eHMS
  • INSTYTUT
    • Władze
    • Sekretariat
    • Jednostki organizacyjne
      • Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
      • Katedra Chemii
      • Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
      • Katedra Technologii i Oceny Żywności
        • Zakład Oceny Jakości Żywności
        • Zakład Technologii Mięsa
        • Zakład Technologii Mleka
        • Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych
        • Zakład Technologii Warzyw Owoców i Zbóż
    • Nauka
      • Postępowania habilitacyjne
      • Prace doktorskie
      • Projekty badawcze
      • Publikacje
      • Tytuły profesora
    • Współpraca z przemysłem
    • Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolnicznych
    • Koordynatorzy Dyrektora
    • Komisje Instytutu
    • Zamówienia publiczne
  • WYDZIAŁ
    • Władze
    • Dziekanat
    • Koordynatorzy
    • Rada Programowa
    • Zespoły robocze
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
      • Okno jakości
      • Akredytacja
    • Historia
    • Zamówienia publiczne

dawniej: Wydział Nauk o Żywności, Wydział Technologii Rolno-Spożywczej

Wigilia Wydziałowa

04-01-2017

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć ze Spotkania Opłatkowego Naszego Wydziału.     

Przedstawiciel Fuji Oil Europe – Tomasz Zakrzewski

28-12-2016

W dniu 20.12.2016r. gościliśmy na Wydziale Przedstawiciela firmy Fuji Oil Europe, Pana Tomasza Zakrzewskiego, Support Manager – Central Europe, który uczestniczył w zajęciach z przedmiotu „Inżynieria układów wielofazowych żywności”. Pan Tomasz Zakrzewski przedstawił historię firmy Fuji Oil Europe, jej aktualną działalność w Polsce i na świecie

Nagroda dla najlepszej publikacji!

28-12-2016

Publikacja “Profil związków lotnych europejskich szynek surowo dojrzewających jako wskaźnik ich jakości i autentyczności” autorstwa: lek. wet. Piotra Karpińskiego, mgr inż. Marty Łątkowskiej, dr inż. Bartosza Kruszewskiego, mgr inż. Pauli Kużmy i prof. dr hab. Mieczysława Obiedzińskiego opublikowana w czasopiśmie ŻYWNOŚĆ. NAUKA. TECHNOLOGIA. JAKOŚĆ

14-12-2016

Publikacja naukowa autorstwa dr inż. Marka Kieliszka i dr hab. Stanisława Błażejaka, prof. SGGW pt. „Selenium: Significance, and outlook for supplementation.” jest jedną z pięciu najlepiej cytowanych prac opublikowanych w czasopiśmie Nutrition w roku 2014 i 2015. Gratulujemy!

Studiuj na Wydziale Nauk o Żywności SGGW!

14-12-2016

Wydział Nauk o Żywności może poszczycić się najdłuższą w Polsce tradycją kształcenia w zakresie nauk o żywności. Nasze zalety to szeroki profil kształcenia, a także nowoczesne kierunki oraz specjalności, dostosowane do trendów na rynku pracy. Zajęcia prowadzimy w doskonale wyposażonych laboratoriach z unikalną aparaturą

XLIII Przegląd Dorobku Kół Naukowych

12-12-2016

9 grudnia na naszej Uczelni odbył się XLIII Przegląd Dorobku Kół Naukowych, organizowany przez Koło Naukowe Medyków Weterynaryjnych. Koło Naukowe Technologów Żywności zaprezentowało cztery prezentacje oraz dwa postery. Referaty wygłosili: 1) Damian Stefaniuk, Grzegorz Wolski, Wpływ rodzaju panierki na wchłanianie tłuszczu podczas smażenia kotletów

Nabór studentów na studia wymienne w ramach programu Erasmus+ na rok akademicki 2017/2018

09-12-2016

Rozpoczyna się nabór studentów na studia wymienne w ramach programu Erasmus+ na rok akademicki 2017/2018 Nabór trwa w dniach 15 listopada 2016 – 15 stycznia 2017. Student jest zobowiązany w trakcie trwania naboru do zapoznania się z ofertą uczelni i zgłoszenia do koordynatora wydziałowego

Meet Biotech Boost Biotech – spotkanie dla miłośników biuotechnologii i branży life science !

07-12-2016

Serdecznie zapraszamy na spotkanie dla miłośników biotechnologii i branży life science! U nas dowiesz się, czym można się zajmować po studiach w nauce i biznesie. Poznasz też ludzi z branży, rozbudujesz swoją sieć kontaktów, dzięki którym otworzysz sobie nowe drzwi w drodze do rozwoju.

Szlachetna Paczka 2016 – razem możemy WSZYSTKO!!!

06-12-2016

Serdecznie zapraszamy do udziału w tegorocznej Szlachetnej Paczce!!! Boże Narodzenie to magiczny czas, kiedy każdy z nas może stać się Św. Mikołajem. Nie pozwólmy, aby na czyjejś twarzy gościły łzy – Niech te Święta będą piękne dla nas wszystkich! Pierwszą rodziną jest Pani Kasia

Spotkanie opłatkowe 20.12.2016

05-12-2016

Dr inż. Krystian Marszałek – Innowacyjnym Młodym Naukowcem!

05-12-2016

Miło nam poinformować, że w VIII edycji Konkursu Innowator Mazowsza w kategorii Innowacyjny Młody Naukowiec wyróżniono pracę doktorską dr inż. Krystiana Marszałka. Praca została zrealizowana w Zakładzie Technologii Owoców i Warzyw, Katedry Technologii Żywności pod kierunkiem prof. dr hab. Marty Mitek. Publiczna obrona odbyła

Wyróżnienie na II Ogólnopolskiej Sesji Studenckich Kół Naukowych

28-11-2016

W dniach 25-26 listopada odbyła się II Ogólnopolska Sesja Studenckich Kół Naukowych organizowana przez Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie.  Nasz Wydział i Koło Naukowe Technologów Żywności reprezentował Michał Wójcicki. Przedstawił referat pt. “Pomiar szybkości lizy komórek bakteryjnych prze bakteriofagi z wykorzystaniem automatycznego analizatora wzrostu

WNoŻ na Facebooku!

24-11-2016

Jesteśmy na Facebooku! Zapraszamy do zaglądania na fanpage Wydziału Nauk o Żywności!

Nasi studenci na konferencji ELLS 2016

23-11-2016

W dniach 10-12 listopada Studenci z naszego Wydziału wzięli udział w Konferencji ELLS 2016 – Scientific Student Conference and ELLS Annual Conference organizowanej przez Uniwersytet Hohenheim w Stuttgarcie (Niemcy). W tym roku tematem przewodnim była Bioekonomia dla zrównowaonej przyszłości (Bio-based economy for a sustainable future). Nasz Wydział

55-lecie Wydziału!

22-11-2016

Dziękujemy, że byliście z nami !                     Więcej zdjęć w GALERII      

Nasi pracownicy współautorami książki

22-11-2016

Z satysfakcją informujemy, że dr inż. Marek Kieliszek i dr hab. Stanisław Błażejak, prof. SGGW są współautorami jednego z rozdziałów najnowszego podręcznika Microbial Enzyme Technology in Food Applications (ISBN 9781498749831) wydawnictwa CRC Press Taylor & Francis Group. Autorzy opisali wykorzystanie mikrobiologicznej transglutaminazy w przemyśle

Warsztaty – Wolne miejsca!

18-11-2016

Szanowni Studenci Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie! Informujemy, że są jeszcze wolne miejsca na warsztaty pt.: „Jak się znaleźć na rynku pracy” (II edycja) – termin: 18.11.2016 (godziny 8-14) oraz „Wystąpienia publiczne, podstawy radzenia sobie ze stresem” – termin: 02.12.2016 (godziny 8-14)

55 lat WNoŻ – Sympozjum Naukowe Horyzonty Nauk o Żywności & Spotkanie Pokoleń Absolwentów – już w najbliższą sobotę

17-11-2016

Już w najbliższą sobotę spotykamy się na uroczystościach związanych z 55-leciem naszego wydziału. Do zobaczenia!  

Reaktywacja 2016

27-10-2016

27 października w godzinach 12-14 w Centrum Wodnym odbyła się Reaktywacja, czyli prezentacja organizacji studenckich działających w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.  Działalność w kołach naukowych czy zespołach artystycznych to świetna okazja aby rozwijać swoje umiejętności i poszerzać zainteresowania. Projekt skierowany jest głównie

Meet Biotech – Boost Biotech

26-10-2016

Meet Biotech – Boost Biotech to cykliczne, nieformalne, spotkania, na których możliwe jest poznanie praktycznych aspektów biotechnologii. Spotkania otwarte są dla wszystkich zainteresowanych szeroko pojętym bio-techem i umożliwiają wymianę pomysłów, kontaktów, a także zdobywanie partnerów i inspiracji do dalszego rozwoju w biotechnologii. W spotkaniu
  • Pierwsza strona
  • Poprzednia strona
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Następna strona
  • Ostatnia strona

Aktualności


Archived
2023-03-18

tell the truth to a borderline, rudolf last name, norway national parks jobs, 1966 chevy impala ss 427 for sale, farm for sale perryville,...

Archived
2023-03-13

2 family homes for sale brooklyn, ny 11209, fortnite game user settings copy and paste, wedding venues bloomington, il, is rick hurt related to...

Archived
2023-03-07

seaworld rescue team volunteer, neapolitan mastiff rescue uk, magnolia shiplap paint color match sherwin williams, 1992 donruss baseball cards triple play, ncis: los angeles...

Archived
2023-01-20

tommy fleetwood house southport, datasource login ihop, new restaurants in shirlington, snowboard instructor courses, honey science corporation paypal charge, how many peaches are in...

Zapraszamy na nową stronę wydziału
2021-06-27

Zapraszamy na nową stronę wydziału

© 2025 SGGW - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie - Wszystkie prawa zastrzeżone.

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (SGGW) informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron SGGW, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej oraz uzyskać wiedzę jak zarządzać ustawieniami dotyczącymi ciasteczek sprawdź naszą politykę cookies.Polityka Cookies