• KANDYDAT
    • Studiuj na WTŻ!
    • Kierunek – technologia żywności i żywienie człowieka
    • Kierunek – bezpieczeństwo żywności
    • Kierunek – towaroznawstwo w biogospodarce
    • Życie wydziału
    • Co nas wyróżnia?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Szkoła doktorska
  • STUDENT
    • Dziekanat
    • Studia
      • Plany zajęć
        • Bezpieczeństwo żywności
        • Technologia żywności i żywienie człowieka
        • Towaroznawstwo /Towaroznawstwo w biogospodarce
      • Programy studiów
      • Opiekunowie roku
      • Organizacja roku
      • Wzory podań
      • Erasmus
      • Prace dyplomowe – wymagania
      • Praktyki studenckie
    • Studia doktoranckie
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
    • Samorząd
    • Stypendia
    • Koła naukowe
      • Koło Naukowe Technologów Żywności
      • Koło Naukowe Zielona Chemia
      • Koło Zarządzania Jakością
    • Kodeks etyki studenta
    • Regulamin studiów
    • eHMS
    • Studenci z niepełnosprawnościami
    • Karty charakterystyk odczynników chemicznych
    • Okno jakości
  • ABSOLWENT
    • A co po studiach?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Stowarzyszenie wychowanków SGGW
    • Szkoła doktorska
    • Monitorowanie losów absolwentów
  • PRACOWNIK
    • Skład osobowy
    • Dokumenty do pobrania
    • Kodeks etyki pracownika naukowego
    • Lista czasopism
    • System rezerwacji sal
    • Pensum
    • eHMS
  • INSTYTUT
    • Władze
    • Sekretariat
    • Jednostki organizacyjne
      • Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
      • Katedra Chemii
      • Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
      • Katedra Technologii i Oceny Żywności
        • Zakład Oceny Jakości Żywności
        • Zakład Technologii Mięsa
        • Zakład Technologii Mleka
        • Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych
        • Zakład Technologii Warzyw Owoców i Zbóż
    • Nauka
      • Postępowania habilitacyjne
      • Prace doktorskie
      • Projekty badawcze
      • Publikacje
      • Tytuły profesora
    • Współpraca z przemysłem
    • Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolnicznych
    • Koordynatorzy Dyrektora
    • Komisje Instytutu
    • Zamówienia publiczne
  • WYDZIAŁ
    • Władze
    • Dziekanat
    • Koordynatorzy
    • Rada Programowa
    • Zespoły robocze
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
      • Okno jakości
      • Akredytacja
    • Historia
    • Zamówienia publiczne
  • KANDYDAT
    • Studiuj na WTŻ!
    • Kierunek – technologia żywności i żywienie człowieka
    • Kierunek – bezpieczeństwo żywności
    • Kierunek – towaroznawstwo w biogospodarce
    • Życie wydziału
    • Co nas wyróżnia?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Szkoła doktorska
  • STUDENT
    • Dziekanat
    • Studia
      • Plany zajęć
        • Bezpieczeństwo żywności
        • Technologia żywności i żywienie człowieka
        • Towaroznawstwo /Towaroznawstwo w biogospodarce
      • Programy studiów
      • Opiekunowie roku
      • Organizacja roku
      • Wzory podań
      • Erasmus
      • Prace dyplomowe – wymagania
      • Praktyki studenckie
    • Studia doktoranckie
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
    • Samorząd
    • Stypendia
    • Koła naukowe
      • Koło Naukowe Technologów Żywności
      • Koło Naukowe Zielona Chemia
      • Koło Zarządzania Jakością
    • Kodeks etyki studenta
    • Regulamin studiów
    • eHMS
    • Studenci z niepełnosprawnościami
    • Karty charakterystyk odczynników chemicznych
    • Okno jakości
  • ABSOLWENT
    • A co po studiach?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Stowarzyszenie wychowanków SGGW
    • Szkoła doktorska
    • Monitorowanie losów absolwentów
  • PRACOWNIK
    • Skład osobowy
    • Dokumenty do pobrania
    • Kodeks etyki pracownika naukowego
    • Lista czasopism
    • System rezerwacji sal
    • Pensum
    • eHMS
  • INSTYTUT
    • Władze
    • Sekretariat
    • Jednostki organizacyjne
      • Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
      • Katedra Chemii
      • Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
      • Katedra Technologii i Oceny Żywności
        • Zakład Oceny Jakości Żywności
        • Zakład Technologii Mięsa
        • Zakład Technologii Mleka
        • Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych
        • Zakład Technologii Warzyw Owoców i Zbóż
    • Nauka
      • Postępowania habilitacyjne
      • Prace doktorskie
      • Projekty badawcze
      • Publikacje
      • Tytuły profesora
    • Współpraca z przemysłem
    • Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolnicznych
    • Koordynatorzy Dyrektora
    • Komisje Instytutu
    • Zamówienia publiczne
  • WYDZIAŁ
    • Władze
    • Dziekanat
    • Koordynatorzy
    • Rada Programowa
    • Zespoły robocze
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
      • Okno jakości
      • Akredytacja
    • Historia
    • Zamówienia publiczne
  • KANDYDAT
    • Studiuj na WTŻ!
    • Kierunek – technologia żywności i żywienie człowieka
    • Kierunek – bezpieczeństwo żywności
    • Kierunek – towaroznawstwo w biogospodarce
    • Życie wydziału
    • Co nas wyróżnia?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Szkoła doktorska
  • STUDENT
    • Dziekanat
    • Studia
      • Plany zajęć
        • Bezpieczeństwo żywności
        • Technologia żywności i żywienie człowieka
        • Towaroznawstwo /Towaroznawstwo w biogospodarce
      • Programy studiów
      • Opiekunowie roku
      • Organizacja roku
      • Wzory podań
      • Erasmus
      • Prace dyplomowe – wymagania
      • Praktyki studenckie
    • Studia doktoranckie
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
    • Samorząd
    • Stypendia
    • Koła naukowe
      • Koło Naukowe Technologów Żywności
      • Koło Naukowe Zielona Chemia
      • Koło Zarządzania Jakością
    • Kodeks etyki studenta
    • Regulamin studiów
    • eHMS
    • Studenci z niepełnosprawnościami
    • Karty charakterystyk odczynników chemicznych
    • Okno jakości
  • ABSOLWENT
    • A co po studiach?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Stowarzyszenie wychowanków SGGW
    • Szkoła doktorska
    • Monitorowanie losów absolwentów
  • PRACOWNIK
    • Skład osobowy
    • Dokumenty do pobrania
    • Kodeks etyki pracownika naukowego
    • Lista czasopism
    • System rezerwacji sal
    • Pensum
    • eHMS
  • INSTYTUT
    • Władze
    • Sekretariat
    • Jednostki organizacyjne
      • Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
      • Katedra Chemii
      • Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
      • Katedra Technologii i Oceny Żywności
        • Zakład Oceny Jakości Żywności
        • Zakład Technologii Mięsa
        • Zakład Technologii Mleka
        • Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych
        • Zakład Technologii Warzyw Owoców i Zbóż
    • Nauka
      • Postępowania habilitacyjne
      • Prace doktorskie
      • Projekty badawcze
      • Publikacje
      • Tytuły profesora
    • Współpraca z przemysłem
    • Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolnicznych
    • Koordynatorzy Dyrektora
    • Komisje Instytutu
    • Zamówienia publiczne
  • WYDZIAŁ
    • Władze
    • Dziekanat
    • Koordynatorzy
    • Rada Programowa
    • Zespoły robocze
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
      • Okno jakości
      • Akredytacja
    • Historia
    • Zamówienia publiczne

dawniej: Wydział Nauk o Żywności, Wydział Technologii Rolno-Spożywczej

Zapraszamy na nową stronę wydziału

27-06-2021

Zapraszamy na nową stronę wydziału

Ogłoszenie o obronie rozprawy doktorskiej mgr inż. Doroty Miarki

25-06-2021

W dniu 7 lipca 2021 r. o godz. 9:00 odbędzie się publiczna obrona rozprawy doktorskiej pt: “Badania nad zastosowaniem metody Souse-vide jako nowatorskiej techniki względem konwencjonalnych metod kulinarnych stosowanych w zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego.” Pani mgr inż. Doroty Miarki –>Ogłoszenie o obronie

Egzaminy końcowe z języków obcych

07-06-2021

Uwzględniając aktualną sytuację epidemiologiczną COVID-19, Studium Praktycznej Nauki Języków Obcych SGGW w Warszawie – w uzgodnieniu z Prorektorem ds. Dydaktyki – przedstawia dwie opcje harmonogramu końcowego egzaminu z języków obcych w sesji letniej 2020/21 dla studentów studiów stacjonarnych i niestacjonarnych. Po zaliczeniu ostatniego semestru

Konkurs na stanowisko doktoranta – stypendysty(tki) w ramach NCN Preludium BIS 2

07-06-2021

Konkurs na stanowisko doktoranta – stypendysty(tki) w ramach projektu badawczego NCN Preludium BIS 2 Stypendium przeznaczone dla uczestnika szkoły doktorskiej w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie rozpoczynającego kształcenie w szkole doktorskiej w dniu 1 października 2021 r. NAZWA JEDNOSTKI: Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii

Ogłoszenie o obronie rozprawy doktorskiej mgr inż. Joanny Cichowskiej-Bogusz

26-05-2021

W dniu 9 czerwca 2021 r. o godz. 12:00 odbędzie się publiczna obrona rozprawy doktorskiej pt: “Analiza wpływu polioli jako substancji osmoaktywnych oraz ultradźwięków na przebieg odwadniania osmotycznego i suszenia tkanki jabłka” Pani mgr inż. Joanny Cichowskiej-Bogusz. Szczegółowe informacje –> Ogłoszenie o obronie link:

Warsztaty online dla studentów uczelni stowarzyszonych w ELLS

24-05-2021

Link do rejestracji (ważny do 30 maja 2021 r.)  https://forms.office.com/r/vLUvmTRg0t

Rekrutacja uzupełniająca Erasmus+

06-05-2021

Rozpoczynamy nabór uzupełniający na studia wymienne w semestrze letnim 2021/22. Nabór trwa od 5 maja do 6 czerwca 2021 r. Studenci aplikują za pomocą formularza zgłoszeniowego.  Formularz zgłoszeniowy należy przesłać do koordynatora wydziałowego – dr hab. Magdalena Wirkowska-Wojdyła: magdalena_wirkowska@sggw.edu.pl  W załączniku przedstawione są oferty

V Sympozjum Naukowe „Drobnoustroje i ich metabolity – mikroświat wielkich możliwości” 15-16 czerwca 2021 r.

05-05-2021

Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności wraz z Oddziałem Warszawskim Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności oraz Komitetem Nauk o Żywności i Żywieniu PAN organizują V Sympozjum Naukowe „Drobnoustroje i ich metabolity –mikroświat wielkich możliwości” które odbędzie się w dniach 15-16 czerwca 2021 r. Sympozjum odbędzie się

Zapraszamy na Dzień Otwarty

15-04-2021

Szanowni maturzyści oraz inne zainteresowane osoby! W dniach 20-24 kwietnia 2021 r. odbędzie się Wirtualny Dzień Otwarty SGGW w Warszawie Zapraszamy do odwiedzenia wirtualnego stoiska Wydziału Technologii Żywności (WTŻ) 21 kwietnia o godz. 10.30! Na naszym wydziale oferujemy trzy kierunki studiów: Bezpieczeństwo żywności Technologia żywności i

Życie wydziału

11-04-2021

Studiując na naszym wydziale będziesz uczestniczyć w zajęciach w nowoczesnym, doskonale wyposażonym budynku, prowadzonych przez wykwalifikowaną kadrę blisko 100 nauczycieli akademickich. Laboratoria badawcze są świetnie wyposażone min. dzięki funduszom przyznanym w ramach projektu “Centrum Żywności i Żywienia“. Pamiętaj, że studia to nie tylko nauka!

Studiuj na WTŻ!

10-04-2021

Drodzy kandydaci na studia! Serdecznie zapraszamy Was do studiowania na Wydziale Technologii Żywności SGGW w Warszawie! Na naszym wydziale oferujemy trzy kierunki studiów: Bezpieczeństwo żywności Technologia żywności i żywienie człowieka Towaroznawstwo w biogospodarce Rejestracja kandydatów na wszystkie kierunki prowadzona jest wyłącznie za pośrednictwem internetu

A co po studiach?

09-04-2021

Wydział Technologii Żywności SGGW to miejsce, które łączy najlepszych w Polsce specjalistów w branży!   W SGGW działa Biuro Karier, które pomaga zarówno studentom jak i absolwentom w znalezieniu ciekawej pracy, stażu czy praktyk zawodowych.

Euroleague for Life Sciences (ELLS) i SGGW

08-04-2021

Drodzy Studenci i Doktoranci, Zapraszamy Was do udziału w Naukowej Konferencji Studenckiej organizowanej w ramach sieci Euroleague for Life Sciences (ELLS). Organizatorem konferencji w roku 2021 jest SGGW! To międzynarodowa konferencja dla studentów oraz młodych początkujących naukowców, podczas której możecie zaprezentować wyniki swoich prac

Płatne staże w zakładach przemysłu spożywczego i laboratoriach badawczych

19-03-2021

  Drodzy studenci II i III roku stacjonarnych studiów inżynierskich oraz I i II roku stacjonarnych studiów magisterskich! Zapraszamy do udziału w płatnych stażach, które będą odbywać się od czerwca do września 2021 r. Czas trwania stażu: 4 tygodnie (120 h) Limit miejsc: 165

Integracja sekcja AZS

16-03-2021

Przedstawiamy „Integracyjną sekcję AZS”, która skierowana jest do osób z niepełnosprawnościami. Integracyjny sport na SGGW

WEBINAR z JERONIMO MARTINS

24-02-2021

Plany na semestr letni 2021

24-02-2021

W zakładce Plany zajęć są dostępne plany dydaktyczne na nadchodzący semestr letni wszystkich Kierunków Wydziału Technologii Żywności. Semestr letni rozpoczyna się w dniu 1 marca 2021r.

Nowy skład Rady Dyscypliny na kadencję 2021-2024

04-02-2021

Nowy skład Rady Dyscypliny Technologia Żywności i Żywienia na kadencję 2021-2024.   Skład Rady Dyscypliny Technologia Żywności i Żywienia na kadencję 2021-2024

III edycja szkoleń z projektu POWER

03-02-2021

Zapraszamy do wzięcia udziału w III ostatniej edycji szkoleń w ramach projektu POWER, moduł2, zadanie12. Do wyboru: Warsztaty z zakresu kompetencji informatycznych (3x5h) i Warsztaty z zakresu kompetencji kluczowych istotnych na rynku pracy (8x5h) – limit 55 osób lub Certyfikowane szkolenia językowe z zakresu

Zapraszamy na Dzień Otwarty

01-02-2021

Szanowni maturzyści oraz inne zainteresowane osoby! 10 lutego 2021 r. w godzinach 9.00-15.00 odbędzie się Wirtualny Dzień Otwarty SGGW w Warszawie Zapraszamy do odwiedzenia wirtualnego stoiska Wydziału Technologii Żywności (WTŻ)! Na naszym wydziale oferujemy trzy kierunki studiów: Bezpieczeństwo żywności Technologia żywności i żywienie człowieka Towaroznawstwo w
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Następna strona
  • Ostatnia strona

Aktualności


Zapraszamy na nową stronę wydziału
2021-06-27

Zapraszamy na nową stronę wydziału

Ogłoszenie o obronie rozprawy doktorskiej mgr inż....
2021-06-25

W dniu 7 lipca 2021 r. o godz. 9:00 odbędzie się publiczna obrona rozprawy doktorskiej pt: "Badania nad zastosowaniem metody Souse-vide jako nowatorskiej techniki...

Egzaminy końcowe z języków obcych
2021-06-07

Uwzględniając aktualną sytuację epidemiologiczną COVID-19, Studium Praktycznej Nauki Języków Obcych SGGW w Warszawie – w uzgodnieniu z Prorektorem ds. Dydaktyki – przedstawia dwie opcje...

Konkurs na stanowisko doktoranta - stypendysty(tki) w...
2021-06-07

Konkurs na stanowisko doktoranta - stypendysty(tki) w ramach projektu badawczego NCN Preludium BIS 2 Stypendium przeznaczone dla uczestnika szkoły doktorskiej w Szkole Głównej Gospodarstwa...

Ogłoszenie o obronie rozprawy doktorskiej mgr inż....
2021-05-26

W dniu 9 czerwca 2021 r. o godz. 12:00 odbędzie się publiczna obrona rozprawy doktorskiej pt: "Analiza wpływu polioli jako substancji osmoaktywnych oraz ultradźwięków...

© 2022 SGGW - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie - Wszystkie prawa zastrzeżone.

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (SGGW) informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron SGGW, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej oraz uzyskać wiedzę jak zarządzać ustawieniami dotyczącymi ciasteczek sprawdź naszą politykę cookies.Polityka Cookies