Lista przedmiotów do wyboru (fakultatywnych) dla studentów studiów stacjonarnych drugiego stopnia (od roku akad. 2009/2010)
|
Przedmioty do wyboru |
Liczba |
Forma |
|
SEMESTR I |
||
1 |
Nowe metody w analizie żywności |
15 |
|
2 |
Woda jako składnik żywności |
15 |
Z |
3 |
Drobnoustroje a środowisko żywności |
15 |
Z |
4 |
Podstawy logistyki |
15 |
Z |
5 |
Nowoczesne opakowania do żywności |
15 |
Z |
|
SEMESTR II |
||
1 |
Żywność dla dzieci |
15 |
|
2 |
Praktyka zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności |
15 |
Z |
3 |
Technologia żywności a współczesny przemysł |
15 |
Z |
4 |
Procesy membranowe |
15 |
Z |
5 |
Przeciwutleniacze w żywności |
15 |
Z |
6 |
Systemy zarządzania w laboratorium |
15 |
Z |
7 |
Biochemia Żywności |
15 |
Z |
8 |
Metody reologiczne w badaniu żywności |
15 |
Z |
|
SEMESTR III |
||
1 |
Wykorzysta przetwórstwa ryb i bezkręgowców morskich |
15 |
Z |
2 |
Zarządzanie finansami w firmie |
15 |
Z |
3 |
Przedsiębiorczość (jak założyć własną firmę) |
15 |
Z |
4 |
Białka i węglowodany w technologii żywności |
15 |
Z |
5 |
Walidacja metod analitycznych |
15 |
Z |
6 |
Zastosowanie komputerów w technologii żywności |
15 |
Z |
7 |
Nowoczesne techniki w produkcji żywności |
15 |
Z |
8 |
Kontrola i sterowanie procesami biotechnologicznymi |
15 |
Z |
9 |
Biotechnology and food engineering in production of some biopolymers |
15 |
Z |
Obowiązująca liczba godzin:
Semestr I – 45 godz (3 fakultety)
Semestr II – 90h (4 fakultety)
Semestr III – 90h (4 fakultety)
Deklaracja wyboru fakultetów do pobrania
Wypełnioną deklarację (całą stronę) należy przesłać w postaci załącznika na adres: fakultety_wnoz@sggw.pl. Deklarację można również dostarczyć osobiscie do skrzynki znajdującej się przed pokojem 2023 (bud. nr 32 (zielony ), II piętro – Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych). Dodatkowych informacji udziela dr inż. Anna Żbikowska.