Studia II stopnia – przedmioty do wyboru

fakultetyLista przedmiotów do wyboru (fakultatywnych) dla studentów studiów stacjonarnych drugiego stopnia (od roku akad. 2009/2010)

Plik do pobrania


Przedmioty do wyboru

Liczba
godzin

Forma
zaliczenia


SEMESTR I

1

Nowe metody w analizie żywności

15

 

2

Woda jako składnik żywności

15

Z

3

Drobnoustroje a środowisko żywności

15

Z

4

Podstawy logistyki

15

Z

5

Nowoczesne opakowania do żywności

15

Z

 

SEMESTR II

1

Żywność dla dzieci

15

 

2

Praktyka zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności

15

Z

3

Technologia żywności a współczesny przemysł

15

Z

4

Procesy membranowe

15

Z

5

Przeciwutleniacze w żywności

15

Z

6

Systemy zarządzania w laboratorium

15

Z

7

Biochemia Żywności

15

Z

8

Metody reologiczne w badaniu żywności

15

Z

 

SEMESTR III

1

Wykorzysta przetwórstwa ryb i bezkręgowców morskich

15

Z

2

Zarządzanie finansami w firmie

15

Z

3

Przedsiębiorczość (jak założyć własną firmę)

15

Z

4

Białka i węglowodany w technologii żywności

15

Z

5

Walidacja metod analitycznych

15

Z

6

Zastosowanie komputerów w technologii żywności

15

Z

7

Nowoczesne techniki w produkcji żywności

15

Z

8

Kontrola i sterowanie procesami biotechnologicznymi

15

Z

9

Biotechnology and food engineering in production of some biopolymers

15

Z

Obowiązująca liczba godzin:

Semestr I – 45 godz (3 fakultety)

Semestr II – 90h (4 fakultety)

Semestr III – 90h (4 fakultety)


Deklaracja wyboru fakultetów do pobrania

Wypełnioną deklarację (całą stronę) należy przesłać w postaci załącznika na adres: fakultety_wnoz@sggw.pl. Deklarację można również dostarczyć osobiscie do skrzynki znajdującej się przed pokojem 2023 (bud. nr 32 (zielony ), II piętro – Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych). Dodatkowych informacji  udziela dr inż. Anna Żbikowska.