• KANDYDAT
    • Studiuj na WTŻ!
    • Kierunek – technologia żywności i żywienie człowieka
    • Kierunek – bezpieczeństwo żywności
    • Kierunek – towaroznawstwo w biogospodarce
    • Życie wydziału
    • Co nas wyróżnia?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Szkoła doktorska
  • STUDENT
    • Dziekanat
    • Studia
      • Plany zajęć
        • Bezpieczeństwo żywności
        • Technologia żywności i żywienie człowieka
        • Towaroznawstwo /Towaroznawstwo w biogospodarce
      • Programy studiów
      • Opiekunowie roku
      • Organizacja roku
      • Wzory podań
      • Erasmus
      • Prace dyplomowe – wymagania
      • Praktyki studenckie
    • Studia doktoranckie
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
    • Samorząd
    • Stypendia
    • Koła naukowe
      • Koło Naukowe Technologów Żywności
      • Koło Naukowe Zielona Chemia
      • Koło Zarządzania Jakością
    • Kodeks etyki studenta
    • Regulamin studiów
    • eHMS
    • Studenci z niepełnosprawnościami
    • Karty charakterystyk odczynników chemicznych
    • Okno jakości
  • ABSOLWENT
    • A co po studiach?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Stowarzyszenie wychowanków SGGW
    • Szkoła doktorska
    • Monitorowanie losów absolwentów
  • PRACOWNIK
    • Skład osobowy
    • Dokumenty do pobrania
    • Kodeks etyki pracownika naukowego
    • Lista czasopism
    • System rezerwacji sal
    • Pensum
    • eHMS
  • INSTYTUT
    • Władze
    • Sekretariat
    • Jednostki organizacyjne
      • Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
      • Katedra Chemii
      • Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
      • Katedra Technologii i Oceny Żywności
        • Zakład Oceny Jakości Żywności
        • Zakład Technologii Mięsa
        • Zakład Technologii Mleka
        • Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych
        • Zakład Technologii Warzyw Owoców i Zbóż
    • Nauka
      • Postępowania habilitacyjne
      • Prace doktorskie
      • Projekty badawcze
      • Publikacje
      • Tytuły profesora
    • Współpraca z przemysłem
    • Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolnicznych
    • Koordynatorzy Dyrektora
    • Komisje Instytutu
    • Zamówienia publiczne
  • WYDZIAŁ
    • Władze
    • Dziekanat
    • Koordynatorzy
    • Rada Programowa
    • Zespoły robocze
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
      • Okno jakości
      • Akredytacja
    • Historia
    • Zamówienia publiczne
  • KANDYDAT
    • Studiuj na WTŻ!
    • Kierunek – technologia żywności i żywienie człowieka
    • Kierunek – bezpieczeństwo żywności
    • Kierunek – towaroznawstwo w biogospodarce
    • Życie wydziału
    • Co nas wyróżnia?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Szkoła doktorska
  • STUDENT
    • Dziekanat
    • Studia
      • Plany zajęć
        • Bezpieczeństwo żywności
        • Technologia żywności i żywienie człowieka
        • Towaroznawstwo /Towaroznawstwo w biogospodarce
      • Programy studiów
      • Opiekunowie roku
      • Organizacja roku
      • Wzory podań
      • Erasmus
      • Prace dyplomowe – wymagania
      • Praktyki studenckie
    • Studia doktoranckie
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
    • Samorząd
    • Stypendia
    • Koła naukowe
      • Koło Naukowe Technologów Żywności
      • Koło Naukowe Zielona Chemia
      • Koło Zarządzania Jakością
    • Kodeks etyki studenta
    • Regulamin studiów
    • eHMS
    • Studenci z niepełnosprawnościami
    • Karty charakterystyk odczynników chemicznych
    • Okno jakości
  • ABSOLWENT
    • A co po studiach?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Stowarzyszenie wychowanków SGGW
    • Szkoła doktorska
    • Monitorowanie losów absolwentów
  • PRACOWNIK
    • Skład osobowy
    • Dokumenty do pobrania
    • Kodeks etyki pracownika naukowego
    • Lista czasopism
    • System rezerwacji sal
    • Pensum
    • eHMS
  • INSTYTUT
    • Władze
    • Sekretariat
    • Jednostki organizacyjne
      • Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
      • Katedra Chemii
      • Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
      • Katedra Technologii i Oceny Żywności
        • Zakład Oceny Jakości Żywności
        • Zakład Technologii Mięsa
        • Zakład Technologii Mleka
        • Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych
        • Zakład Technologii Warzyw Owoców i Zbóż
    • Nauka
      • Postępowania habilitacyjne
      • Prace doktorskie
      • Projekty badawcze
      • Publikacje
      • Tytuły profesora
    • Współpraca z przemysłem
    • Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolnicznych
    • Koordynatorzy Dyrektora
    • Komisje Instytutu
    • Zamówienia publiczne
  • WYDZIAŁ
    • Władze
    • Dziekanat
    • Koordynatorzy
    • Rada Programowa
    • Zespoły robocze
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
      • Okno jakości
      • Akredytacja
    • Historia
    • Zamówienia publiczne
  • KANDYDAT
    • Studiuj na WTŻ!
    • Kierunek – technologia żywności i żywienie człowieka
    • Kierunek – bezpieczeństwo żywności
    • Kierunek – towaroznawstwo w biogospodarce
    • Życie wydziału
    • Co nas wyróżnia?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Szkoła doktorska
  • STUDENT
    • Dziekanat
    • Studia
      • Plany zajęć
        • Bezpieczeństwo żywności
        • Technologia żywności i żywienie człowieka
        • Towaroznawstwo /Towaroznawstwo w biogospodarce
      • Programy studiów
      • Opiekunowie roku
      • Organizacja roku
      • Wzory podań
      • Erasmus
      • Prace dyplomowe – wymagania
      • Praktyki studenckie
    • Studia doktoranckie
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
    • Samorząd
    • Stypendia
    • Koła naukowe
      • Koło Naukowe Technologów Żywności
      • Koło Naukowe Zielona Chemia
      • Koło Zarządzania Jakością
    • Kodeks etyki studenta
    • Regulamin studiów
    • eHMS
    • Studenci z niepełnosprawnościami
    • Karty charakterystyk odczynników chemicznych
    • Okno jakości
  • ABSOLWENT
    • A co po studiach?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Stowarzyszenie wychowanków SGGW
    • Szkoła doktorska
    • Monitorowanie losów absolwentów
  • PRACOWNIK
    • Skład osobowy
    • Dokumenty do pobrania
    • Kodeks etyki pracownika naukowego
    • Lista czasopism
    • System rezerwacji sal
    • Pensum
    • eHMS
  • INSTYTUT
    • Władze
    • Sekretariat
    • Jednostki organizacyjne
      • Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
      • Katedra Chemii
      • Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
      • Katedra Technologii i Oceny Żywności
        • Zakład Oceny Jakości Żywności
        • Zakład Technologii Mięsa
        • Zakład Technologii Mleka
        • Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych
        • Zakład Technologii Warzyw Owoców i Zbóż
    • Nauka
      • Postępowania habilitacyjne
      • Prace doktorskie
      • Projekty badawcze
      • Publikacje
      • Tytuły profesora
    • Współpraca z przemysłem
    • Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolnicznych
    • Koordynatorzy Dyrektora
    • Komisje Instytutu
    • Zamówienia publiczne
  • WYDZIAŁ
    • Władze
    • Dziekanat
    • Koordynatorzy
    • Rada Programowa
    • Zespoły robocze
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
      • Okno jakości
      • Akredytacja
    • Historia
    • Zamówienia publiczne

dawniej: Wydział Nauk o Żywności, Wydział Technologii Rolno-Spożywczej

Uwaga I rok (wszystkie kierunki) – godziny rektorskie 27.10.2016

26-10-2016

Uwaga studenci I roku BŻ, TŻ i TOW! W związku z zaplanowanym przez RUSS SGGW wydarzeniem pt. “Reaktywacja”, które odbędzie się w najbliższy czwartek 27.10. w Centrum Wodnym, Prorektor ds. dydaktyki  prof. Kazimierz Tomala wyznaczył godziny rektorskie dla I roku w godzinach 12:00-14:00 z

Królowa Mleka 2017 wybrana!

26-10-2016

W dniu 24 października br. już po raz czwarty z kolei odbyły się wybory Królowej Mleka. Została nią 20 letnia Karolina Matusiak z Kutna (woj. łódzkie), jej kadencja oficjalnie rozpocznie się 1 stycznia 2017 r. W głosowaniu internetowym (8-22 października 2016), zwyciężyła Anna Rydzewska

Warsztaty dla studentów WNoŻ SGGW w Warszawie!

25-10-2016

Szanowni Studenci Wydziału Nauk o Żywności! Zapraszamy na warsztaty pt.: „Jak się znaleźć na rynku pracy” (II edycja) – termin: 18.11.2016 (godziny 8-14) oraz „Wystąpienia publiczne, podstawy radzenia sobie ze stresem” – termin: 02.12.2016 (godziny 8-14) Warsztaty prowadzone będą przez specjalistów z Auchan Polska

26-28 październik 2016 r. Polski Kongres Serowarski

25-10-2016

W dniach 26-28 października 2016 r. w Zawierciu odbędzie się Polski Kongres Serowarski, który Wydział Nauk o Żywności SGGW w Warszawie objął patronatem naukowym. Oprócz szeregu specjalistycznych prezentacji dotyczących technik i technologii produkcji serów i twarogów w ramach Kongresu odbędzie się także debata branżowa

Carving – dr inż. Joanna Niewczas z Zakładu Technologii Owoców i Warzyw WNoŻ!

24-10-2016

Owoce i warzywa są bardzo cenne ze względu na swoje wartości odżywcze, ale to nie ich jedyna zaleta. Charakteryzują się niezwykłym bogactwem kolorów, kształtów i rozmiarów. Sposobem na uwypuklenie ich niesamowitości jest carving… Carving jest sztuką tworzenia rzeźb i dekoracji z warzyw i owoców.

Zrób swoją dynię – 27.10.2016!

24-10-2016

Sezon dyniowy w pełni – dynie ze smakiem możemy jeść albo… stworzyć z nich dzieła sztuki! Specjalnie dla fanów niebanalnych dekoracji do domu i ogrodu organizujemy wydarzenie, podczas którego poznacie tajniki carvingu, czyli sztuki rzeźbienia w warzywach i owocach! Wydarzenie będzie miało charakter otwartego

Przedłużanie legitymacji!

12-10-2016

Uwaga studenci!   Osoby, które zalegają z płatnościami nie będą miały przedłużonych legitymacji. Bardzo prosimy o uregulowanie zaległości! Legitymacje będą zbierane przez starostów w wyznaczonych terminach.  

Dr inż. Małgorzata Nowacka stypendystką MNiSW!

11-10-2016

Czworo młodych naukowców Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie otrzymało stypendium przyznane przez Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego Jarosława Gowina, a wśród nich dr inż. Małgorzata Nowacka z Katedry Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji. Gratulujemy i życzymy sukcesów naukowych!

Spotkanie informacyjne dotyczące praktyk w USA!

07-10-2016

Biuro Współpracy Międzynarodowej serdecznie zaprasza studentów, doktorantów oraz absolwentów na spotkanie informacyjne dotyczące płatnych praktyk w USA, które odbędzie się 11 października (wtorek) o godzinie 10.00 w sali nr. 112, budynek 8 (stary kampus)  The Ohio Program ma w swojej ofercie mnóstwo ciekawych propozycji,

Nasz Profesor w Tanzanii!!!

07-10-2016

Nasz Profesor dr hab. Antoni Pluta w dniach od 7 do 28 września 2016 r. przebywał w Livestock Training Agency (LITA) Tengeru Campus w okolicach Arusha w Tanzanii w ramach wolontariatu Polish Aid. Pan Profesor miał zajęcia dydaktyczne dotyczące produkcji serów ze studentami i

55 lat Wydziału Nauk o Żywności!!!

06-10-2016

W listopadzie 1961 roku został utworzony nasz Wydział – za kilka tygodni będziemy obchodzili 55 rocznicę jego powstania. Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w planowanych na  19 listopada uroczystościach. Szczegółowe informacje znajdują się na stronie  www.55wnoz.pl Zapraszamy!!!        

Festiwal Nauki na WNoŻ

05-10-2016

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z lekcji festiwalowych XX Jubileuszowej Edycji Festiwalu Nauki, które odbyły się na Naszym Wydziale   

IV Sympozjum Naukowe pt. “DROBNOUSTROJE I ICH METABOLITY – HIPOTEZY, FAKTY, NADZIEJE”

04-10-2016

W dniach 7-9 września 2016 r. w Kirach pod Zakopanem odbyło się: IV Sympozjum Naukowe pt. “DROBNOUSTROJE I ICH METABOLITY – HIPOTEZY, FAKTY, NADZIEJE” Organizatorzy: KATEDRA BIOTECHNOLOGII, MIKROBIOLOGII I OCENY ŻYWNOŚCI, WYDZIAŁ NAUK O ŻYWNOŚCI, SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO W WARSZAWIE oraz POLSKIE TOWARZYSTWO

PAX – wymiana akademicka w semestrze letnim 2017 – APLIKUJ w BWM do 7.10.2016

04-10-2016

BWM zaprasza do wzięcia udziału w programie wymiany akademickiej PAX pomiędzy SGGW w Warszawie a National Chung Hsing University w Taichung na Tajwanie, w semestrze letnim roku 2016/2017! PAX to program wymiany studentów I i II stopnia studiów w ramach umowy pomiędzy Szkołą Główną

WYDZIAŁOWA INAUGURACJA ROKU AKADEMICKIEGO 2016/2017

30-09-2016

Dziekan i Rada Wydziału Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie mają zaszczyt zaprosić na WYDZIAŁOWĄ INAUGURACJĘ ROKU AKADEMICKIEGO 2016/2017 która odbędzie się 30 września 2016 r. (piątek) o godz. 10.00, w Auli 1 i 2 (parter) gmachu im. Prof. Eugeniusza Pijanowskiego,

Plany zajęć – semestr zimowy 2016/2017

27-09-2016

Technologia żywności i żywienie człowieka Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie I rok*, II rok, III rok, IV rok *UWAGA I ROK: grupy 1,2,3,4,11 i 12 ćwiczenia z Ekonomii zaczynają się od 13.10.2016 Harmonogramy zajęć OTŻ-Regulamin, OTŻ-Harmonogram, II stopnia – magisterskie I rok Biotechnologia,

Pliki do pobrania – wzory podań

23-09-2016

Karta obiegowa Wniosek o dopuszczenie do egzaminu dyplomowego Podanie o powtarzanie semestru Podanie o przesunięcie terminu składania pracy dyplomowej Podanie o realizację przedmiotów awansem Podanie o rejestrację warunkową Podanie o skreślenie z listy studentów Podanie o urlop dziekański Podanie o urlop okolicznościowy Podanie o

Festiwal Nauki 2016

22-09-2016

Zapraszamy na XX Jubileuszową Edycję Festiwalu Nauki. Nasz Wydział przygotował następujące propozycje: 1. Warsztaty: Wielki świat mikroorganizmów – dla dzieci od 7 lat Prezentacja (makroskopowo oraz mikroskopowo) głównych gatunków drobnoustrojów (bakterii, drożdży, pleśni) zarówno tych, które wykorzystuje się do produkcji żywności, jak i takich,

Salon Maturzystów Perspektywy 2016

20-09-2016

Studenci naszego Wydziału aktywnie reprezentowali SGGW oraz WNoŻ na XI Warszawskim Salonie Maturzystów Perspektywy 2016, który odbył się w Gmachu Głównym Politechniki Warszawskiej w dniach 15-16 września 2016.

Podziękowania

31-08-2016

Szanowni Państwo Z dniem 1 września kończę kadencję na stanowisku dziekana Wydziału Nauk o Żywności. Osiem lat to długi okres wytężonej pracy dydaktycznej, naukowej i organizacyjnej. Serdecznie dziękuję Pracownikom Wydziału, Doktorantom, Studentom oraz Pracownikom różnych jednostek uczelnianych za współpracę i pomoc. Dobra i życzliwa
  • Pierwsza strona
  • Poprzednia strona
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Następna strona
  • Ostatnia strona

Aktualności


Archived
2023-03-18

tell the truth to a borderline, rudolf last name, norway national parks jobs, 1966 chevy impala ss 427 for sale, farm for sale perryville,...

Archived
2023-03-13

2 family homes for sale brooklyn, ny 11209, fortnite game user settings copy and paste, wedding venues bloomington, il, is rick hurt related to...

Archived
2023-03-07

seaworld rescue team volunteer, neapolitan mastiff rescue uk, magnolia shiplap paint color match sherwin williams, 1992 donruss baseball cards triple play, ncis: los angeles...

Archived
2023-01-20

tommy fleetwood house southport, datasource login ihop, new restaurants in shirlington, snowboard instructor courses, honey science corporation paypal charge, how many peaches are in...

Zapraszamy na nową stronę wydziału
2021-06-27

Zapraszamy na nową stronę wydziału

© 2025 SGGW - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie - Wszystkie prawa zastrzeżone.

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (SGGW) informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron SGGW, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej oraz uzyskać wiedzę jak zarządzać ustawieniami dotyczącymi ciasteczek sprawdź naszą politykę cookies.Polityka Cookies