Kierunki studiów – Bezpieczeństwo Żywności

Bezpieczeństwo żywności to kierunek interdyscyplinarny związany z naukami chemicznymi, biologicznymi i technicznymi; obejmuje szeroki zakres zagadnień związanych z podstawami produkcji surowców roślinnych i zwierzęcych, inżynierią żywności, przetwarzaniem i dystrybucją żywności, zasadami ochrony środowiska, problematyką identyfikacji, monitorowania, kontroli krytycznych parametrów bezpieczeństwa surowców i produktów oraz

Kierunki studiów – Technologia Żywności i Żywienie Człowieka

Technologia Żywności i Żywienie Człowieka to kierunek związany z naukami technicznymi, chemicznymi i biologicznymi. Kształcenie obejmuje podstawy produkcji żywności i żywienia człowieka, znajomość inżynierii żywności i maszynoznawstwa przemysłu spożywczego, chemicznych, biologicznych i fizycznych przemian w procesach przetwarzania i utrwalania żywności, kształtowania jakości produktów spożywczych,

Rozstrzygnięcie konkursu na realizację zadania badawczego w ramach wewnętrznego trybu konkursowego dla młodego pracownika nauki/uczestnika studiów doktoranckich

Wykaz osób z Wydziału Nauk o Żywności SGGW, które w 2014 roku otrzymały finansowanie na realizację zadania badawczego w ramach wewnętrznego trybu konkursowego dla młodego pracownika nauki/uczestnika studiów doktoranckich 1. Ewelina Basiak – Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji 2. Arleta Błońska – Katedra

Wnioski na realizację zadania badawczego w ramach wewnętrznego trybu konkursowego dla młodego pracownika nauki/uczestnika studiów doktoranckich

Wykaz nazwisk osób z Wydziału Nauk o Żywności SGGW, które w 2014 roku złożyły wniosek na realizację zadania badawczego w ramach wewnętrznego trybu konkursowego dla młodego pracownika nauki/uczestnika studiów doktoranckich 1. Justyna Kadzińska – doktorantka – Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji 2. Agnieszka