• KANDYDAT
    • Studiuj na WTŻ!
    • Kierunek – technologia żywności i żywienie człowieka
    • Kierunek – bezpieczeństwo żywności
    • Kierunek – towaroznawstwo w biogospodarce
    • Życie wydziału
    • Co nas wyróżnia?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Szkoła doktorska
  • STUDENT
    • Dziekanat
    • Studia
      • Plany zajęć
        • Bezpieczeństwo żywności
        • Technologia żywności i żywienie człowieka
        • Towaroznawstwo /Towaroznawstwo w biogospodarce
      • Programy studiów
      • Opiekunowie roku
      • Organizacja roku
      • Wzory podań
      • Erasmus
      • Prace dyplomowe – wymagania
      • Praktyki studenckie
    • Studia doktoranckie
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
    • Samorząd
    • Stypendia
    • Koła naukowe
      • Koło Naukowe Technologów Żywności
      • Koło Naukowe Zielona Chemia
      • Koło Zarządzania Jakością
    • Kodeks etyki studenta
    • Regulamin studiów
    • eHMS
    • Studenci z niepełnosprawnościami
    • Karty charakterystyk odczynników chemicznych
    • Okno jakości
  • ABSOLWENT
    • A co po studiach?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Stowarzyszenie wychowanków SGGW
    • Szkoła doktorska
    • Monitorowanie losów absolwentów
  • PRACOWNIK
    • Skład osobowy
    • Dokumenty do pobrania
    • Kodeks etyki pracownika naukowego
    • Lista czasopism
    • System rezerwacji sal
    • Pensum
    • eHMS
  • INSTYTUT
    • Władze
    • Sekretariat
    • Jednostki organizacyjne
      • Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
      • Katedra Chemii
      • Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
      • Katedra Technologii i Oceny Żywności
        • Zakład Oceny Jakości Żywności
        • Zakład Technologii Mięsa
        • Zakład Technologii Mleka
        • Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych
        • Zakład Technologii Warzyw Owoców i Zbóż
    • Nauka
      • Postępowania habilitacyjne
      • Prace doktorskie
      • Projekty badawcze
      • Publikacje
      • Tytuły profesora
    • Współpraca z przemysłem
    • Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolnicznych
    • Koordynatorzy Dyrektora
    • Komisje Instytutu
    • Zamówienia publiczne
  • WYDZIAŁ
    • Władze
    • Dziekanat
    • Koordynatorzy
    • Rada Programowa
    • Zespoły robocze
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
      • Okno jakości
      • Akredytacja
    • Historia
    • Zamówienia publiczne
  • KANDYDAT
    • Studiuj na WTŻ!
    • Kierunek – technologia żywności i żywienie człowieka
    • Kierunek – bezpieczeństwo żywności
    • Kierunek – towaroznawstwo w biogospodarce
    • Życie wydziału
    • Co nas wyróżnia?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Szkoła doktorska
  • STUDENT
    • Dziekanat
    • Studia
      • Plany zajęć
        • Bezpieczeństwo żywności
        • Technologia żywności i żywienie człowieka
        • Towaroznawstwo /Towaroznawstwo w biogospodarce
      • Programy studiów
      • Opiekunowie roku
      • Organizacja roku
      • Wzory podań
      • Erasmus
      • Prace dyplomowe – wymagania
      • Praktyki studenckie
    • Studia doktoranckie
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
    • Samorząd
    • Stypendia
    • Koła naukowe
      • Koło Naukowe Technologów Żywności
      • Koło Naukowe Zielona Chemia
      • Koło Zarządzania Jakością
    • Kodeks etyki studenta
    • Regulamin studiów
    • eHMS
    • Studenci z niepełnosprawnościami
    • Karty charakterystyk odczynników chemicznych
    • Okno jakości
  • ABSOLWENT
    • A co po studiach?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Stowarzyszenie wychowanków SGGW
    • Szkoła doktorska
    • Monitorowanie losów absolwentów
  • PRACOWNIK
    • Skład osobowy
    • Dokumenty do pobrania
    • Kodeks etyki pracownika naukowego
    • Lista czasopism
    • System rezerwacji sal
    • Pensum
    • eHMS
  • INSTYTUT
    • Władze
    • Sekretariat
    • Jednostki organizacyjne
      • Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
      • Katedra Chemii
      • Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
      • Katedra Technologii i Oceny Żywności
        • Zakład Oceny Jakości Żywności
        • Zakład Technologii Mięsa
        • Zakład Technologii Mleka
        • Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych
        • Zakład Technologii Warzyw Owoców i Zbóż
    • Nauka
      • Postępowania habilitacyjne
      • Prace doktorskie
      • Projekty badawcze
      • Publikacje
      • Tytuły profesora
    • Współpraca z przemysłem
    • Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolnicznych
    • Koordynatorzy Dyrektora
    • Komisje Instytutu
    • Zamówienia publiczne
  • WYDZIAŁ
    • Władze
    • Dziekanat
    • Koordynatorzy
    • Rada Programowa
    • Zespoły robocze
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
      • Okno jakości
      • Akredytacja
    • Historia
    • Zamówienia publiczne
  • KANDYDAT
    • Studiuj na WTŻ!
    • Kierunek – technologia żywności i żywienie człowieka
    • Kierunek – bezpieczeństwo żywności
    • Kierunek – towaroznawstwo w biogospodarce
    • Życie wydziału
    • Co nas wyróżnia?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Szkoła doktorska
  • STUDENT
    • Dziekanat
    • Studia
      • Plany zajęć
        • Bezpieczeństwo żywności
        • Technologia żywności i żywienie człowieka
        • Towaroznawstwo /Towaroznawstwo w biogospodarce
      • Programy studiów
      • Opiekunowie roku
      • Organizacja roku
      • Wzory podań
      • Erasmus
      • Prace dyplomowe – wymagania
      • Praktyki studenckie
    • Studia doktoranckie
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
    • Samorząd
    • Stypendia
    • Koła naukowe
      • Koło Naukowe Technologów Żywności
      • Koło Naukowe Zielona Chemia
      • Koło Zarządzania Jakością
    • Kodeks etyki studenta
    • Regulamin studiów
    • eHMS
    • Studenci z niepełnosprawnościami
    • Karty charakterystyk odczynników chemicznych
    • Okno jakości
  • ABSOLWENT
    • A co po studiach?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Stowarzyszenie wychowanków SGGW
    • Szkoła doktorska
    • Monitorowanie losów absolwentów
  • PRACOWNIK
    • Skład osobowy
    • Dokumenty do pobrania
    • Kodeks etyki pracownika naukowego
    • Lista czasopism
    • System rezerwacji sal
    • Pensum
    • eHMS
  • INSTYTUT
    • Władze
    • Sekretariat
    • Jednostki organizacyjne
      • Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
      • Katedra Chemii
      • Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
      • Katedra Technologii i Oceny Żywności
        • Zakład Oceny Jakości Żywności
        • Zakład Technologii Mięsa
        • Zakład Technologii Mleka
        • Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych
        • Zakład Technologii Warzyw Owoców i Zbóż
    • Nauka
      • Postępowania habilitacyjne
      • Prace doktorskie
      • Projekty badawcze
      • Publikacje
      • Tytuły profesora
    • Współpraca z przemysłem
    • Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolnicznych
    • Koordynatorzy Dyrektora
    • Komisje Instytutu
    • Zamówienia publiczne
  • WYDZIAŁ
    • Władze
    • Dziekanat
    • Koordynatorzy
    • Rada Programowa
    • Zespoły robocze
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
      • Okno jakości
      • Akredytacja
    • Historia
    • Zamówienia publiczne

dawniej: Wydział Nauk o Żywności, Wydział Technologii Rolno-Spożywczej

Zapraszamy na 22. Piknik Naukowy

04-06-2018

Wydział Nauk o Żywności SGGW w Warszawie Zapraszamy na Piknik Naukowy 9 czerwca 2018 r. w godzinach 11:00-20:00 PGE Narodowy ŻÓŁTY NAMIOT D 14, wejście przez bramę 11 Tematem przewodnim tegorocznego Pikniku Naukowego  jest RUCH   Zapraszamy na pokazy: Czym hamować rozwój bakterii? Zaprezentujemy

V Sympozjum Naukowe w Kirach pt.:”Drobnoustroje i ich metabolity – mikroświat wielkich możliwości”

24-05-2018

Po raz kolejny mamy zaszczyt zaprosić na Sympozjum Naukowe w Kirach pt.: „Drobnoustroje i ich metabolity – mikroświat wielkich możliwości”. Nasze spotkanie będzie miało szczególny wymiar, gdyż odbędzie się po raz piąty, a zatem czeka nas skromny (ale jednak) jubileusz. Z tej okazji liczymy

Płatne staże studenckie w zakładach produkcyjnych

14-05-2018

Grupa Lactalis poszukuje chętnych studentów na praktyki do swojej siedziby w Warszawie, do działu Logistyki i Obsługi Klienta oraz do zakładów – Polser w Siemiatyczach i  Winnica koło Pułtuska, do działów: produkcja, jakość, laboratorium. Więcej informacji można znaleźć tutaj.

Nabór uzupełniający na studia Erasmus+ semestr letni roku akad. 2018/2019

04-04-2018

  Kto może się zgłaszać Zgłaszać się mogą wszyscy studenci, również ci, którzy w danym momencie mają zaległości lub są np. na urlopie dziekańskim lub jeszcze nie są studentami SGGW (zmiana cyklu lub zmiana uczelni). Dopiero podczas semestru wyjazdowego student musi mieć wszystko uregulowane

Wyróżnienia dla pracowników naukowych naszego Wydziału

19-03-2018

Trzydzieści dwie osoby zostały wyróżnione przez Rektora SGGW w Warszawie za osiągnięcia naukowe i dydaktyczne, które znacząco wpływają na rozwój, promocję oraz prestiż uczelni. Wyróżnienia są elementem systemu premiowania najlepszych pracowników naukowych uczelni. Wśród wyróżnionych osób jest czterech pracowników naszego Wydziału: dr inż. Dorota

Uroczyste wręczenie dyplomów

08-03-2018

Dziekan i Rada Wydziału Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego mają zaszczyt zaprosić na uroczyste wręczenie dyplomów magistra inżyniera studiów II stopnia – stacjonarnych i niestacjonarnych inżyniera studiów I stopnia – niestacjonarnych absolwentom rocznika 2016/2017, które odbędzie się w sobotę, 14 kwietnia 2018

Naukowcy WNoŻ SGGW wśród beneficjentów programu MINIATURA 1

01-03-2018

  22 młodych naukowców ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego zdobyło granty w programie MINIATURA przyznawane przez Narodowe Centrum Nauki. Tym samym SGGW znalazła się w czołówce nagrodzonych uczelni. Wśród beneficjentów programu sześcioro jest pracownikami WNoŻ: dr inż. Dorota Derewiaka dr inż. Anna Florowska dr

Ciekawa konferencja biznesowo-naukowa na naszym Wydziale

22-02-2018

W dniu 20 lutego 2018 r. odbyła się konferencja biznesowo-naukowa organizowania przez Europejski Instytut Suplementów Diety przy wsparciu organizacyjnym i merytorycznym Wydziału Nauk o Żywności SGGW. Konferencja, w której uczestniczyło ponad 200 producentów, dystrybutorów, ekspertów i naukowców, dotyczyła zagadnień związanych z wprowadzaniem do obrotu

Organizacja roku akademickiego 2017/18

13-02-2018

Załącznik do Zarządzenia zmieniającego Zarządzenie Nr 36 z dnia 1 czerwca 2017 r. w sprawie organizacji roku akademickiego 2017/18 Załącznik nr 2 do Zarządzenia nr 36 w sprawie organizacji roku akademickiego 2017/18  

Plany zajęć – semestr letni 2017/18

07-02-2018

Technologia żywności i żywienie człowieka Studia stacjonarne I stopnia – inżynierskie I rok*, II rok**, III rok *aktualizacja 19.02.2018                 **aktualizacja 19.02.2018 I rok – plan od 08.03.2018II rok*** – plan od 08.03.2018***aktualizacja 12.03.2018 Harmonogramy zajęć  Analiza żywności  – II r. (aktualizacja 07.03.2018) II stopnia

Informacja o wymianie akademickiej dla studentów i doktorantów

30-01-2018

Biuro Współpracy Międzynarodowej informuje o semestralnych wyjazdach dla studentów i doktorantów, na podstawie umowy bilateralnej pomiędzy SGGW a National Pingtung University of Science and Technology (Tajwan): 1. Nabór na sem. zimowy (wrzesień-styczeń) roku 2018/19 będzie prowadzony w BWM (pok. 20, bud. 8) do 31

Powstanie Centrum Żywności i Żywienia!

12-01-2018

Projekt nowoczesnego Centrum Badawczo-Rozwojowego Żywności i Żywienia SGGW zdobył dofinansowanie z funduszy unijnych z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2014-2020. Decyzją Zarządu Województwa Mazowieckiego uczelnia otrzyma prawie 33 mln zł, które przeznaczy na zakup nowoczesnej aparatury badawczej. Umowę w tej sprawie podpisali 9 stycznia 2018 r. Wicemarszałek Województwa Mazowieckiego Janina

Zmarła dr inż. Jadwiga Janina Chuchla

05-01-2018

Z głębokim żalem zawiadamiamy, że dnia 31 grudnia 2017 roku w wieku 90 lat zmarła dr inż. Jadwiga Janina Chuchla Emerytowany nauczyciel akademicki Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, długoletni pracownik Katedry Technologii Zbóż i Koncentratów Spożywczych oraz Katedry Inżynierii i Organizacji Przemysłu

Wigilia wydziałowa 2017

21-12-2017

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z Wigilii wydziałowej        

Stypendium ministra za wybitne osiągnięcia na rok akademicki 2017/2018

19-12-2017

Minister nauki i szkolnictwa wyższego co roku przyznaje jednorazowe stypendia najlepszym studentom    i doktorantom polskich uczelni. W tym roku wśród osób wyróżnionych za wybitne osiągnięcia, które otrzymały stypendium na rok akademicki 2017/18,  znalazło się dwoje studentów naszego Wydziału, z kierunku technologii żywności i

Życzenia świąteczne

18-12-2017

 Cudownych Świąt Bożego Narodzenia otulonych śniegiem i ciepłem rodzinnym oraz spełnienia wszelkich marzeń  w Nowym 2018 Roku życzy prof. dr hab. Mirosław Słowiński Dziekan Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie

Obóz Naukowy ADAMED SmartUP w SGGW

17-12-2017

Najzdolniejsza młodzież z całej Polski na  innowacyjnym obozie naukowym ADAMED SmartUP w SGGW Aż dwa tygodnie intensywnych zajęć praktycznych i teoretycznych z różnych dziedzin nauk ścisłych i przyrodniczych. Grupa 50 najlepszych, z blisko 7000 chętnych, już wkrótce rozpocznie obóz naukowy ADAMED SmartUP, który odbędzie

Warsaw Food Expo 2018

16-12-2017

Międzynarodowe Targi Żywności “Warsaw Food Expo 2018” objęte patronatem Dziekana Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie.

XLIV Przegląd Dorobku Kół Naukowych

14-12-2017

8 grudnia na naszej Uczelni odbył się XLIV Przegląd Dorobku Kół Naukowych, organizowany przez Międzywydziałowe Koło Naukowe Nanobiotechnologii. Koło Naukowe Technologów Żywności zaprezentowało pięć referatów oraz pięć posterów. Referaty wygłosili: Aleksandra Pawłowska, Porównanie zawartości polifenoli w miodach komercyjnych i z własnej pasieki, sekcja Człowiek i jego otoczenie

Konkurs Studenckich Projektów Naukowych

13-12-2017

Już od kilku lat Rada Uczelniana Samorządu Studentów SGGW pomaga innym studentom w realizacji ich innowacyjnych projektów badawczych! Samorząd Studentów Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Komisja ds. Dydaktyki, w dniu 30 listopada 2017 roku zorganizował IX edycję ,,Konkursu Studenckich Projektów Naukowych”. Do tegorocznej
  • Pierwsza strona
  • Poprzednia strona
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Następna strona
  • Ostatnia strona

Aktualności


Archived
2023-03-18

tell the truth to a borderline, rudolf last name, norway national parks jobs, 1966 chevy impala ss 427 for sale, farm for sale perryville,...

Archived
2023-03-13

2 family homes for sale brooklyn, ny 11209, fortnite game user settings copy and paste, wedding venues bloomington, il, is rick hurt related to...

Archived
2023-03-07

seaworld rescue team volunteer, neapolitan mastiff rescue uk, magnolia shiplap paint color match sherwin williams, 1992 donruss baseball cards triple play, ncis: los angeles...

Archived
2023-01-20

tommy fleetwood house southport, datasource login ihop, new restaurants in shirlington, snowboard instructor courses, honey science corporation paypal charge, how many peaches are in...

Zapraszamy na nową stronę wydziału
2021-06-27

Zapraszamy na nową stronę wydziału

© 2025 SGGW - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie - Wszystkie prawa zastrzeżone.

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (SGGW) informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron SGGW, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej oraz uzyskać wiedzę jak zarządzać ustawieniami dotyczącymi ciasteczek sprawdź naszą politykę cookies.Polityka Cookies