Technologia żywności i żywienie człowieka
|
Studia stacjonarne |
I stopnia – inżynierskie |
I rok , II rok, III rok* *aktualizacja 19.04.17
|
Harmonogramy zajęć |
Podstawy żywienia człowieka, Analiza i ocena jakości żywności, Opakowania żywności, Technologia tłuszczów i koncentratów spożywczych
Propedeutyka przemysłu spożywczego: Zasady prowadzenia i zaliczenia przedmiotu, Terminy ćwiczeń |
II stopnia – magisterskie |
I rok (1-8 tydzień semestru),
9-15 tydzień: Technologia żywności, Biotechnologia, Mikrobiologia i Ocena Żywności, Inżynieria Żywności
II rok |
Harmonogramy zajęć |
Współczesne trendy w biotechnologii i analityce
Współczesne technologie: ćwiczenia, wykłady |
Studia niestacjonarne tryb zaoczny |
I stopnia – inżynierskie |
I rok, II rok, III rok, IV rok
|
Harmonogramy zajęć |
Technologia mięsa, Ogólna technologia żywności, Analiza i ocena żywności |
II stopnia – magisterskie |
I rok |
Harmonogramy zajęć |
spec.: Technologia żywnościPrzedmiot specjalizacyjny II: harmonogram, regulamin |
Towaroznawstwo
|
I stopnia – inżynierskie |
I rok, II rok, III rok |
Harmonogramy zajęć |
Opakowalnictwo, Materiałoznawstwo i inżynieria materiałowa |
II stopnia – magisterskie |
II rok
|
Harmonogramy zajęć |
|
Bezpieczeństwo żywności
|
I stopnia – inżynierskie |
I rok , II rok, III rok |
Harmonogramy zajęć |
Technologia i higiena żywności pochodzenia zwierzęcego, Ogólna technologia żywności, Zagrożenia biologiczne w żywności, Bezpieczeństwo opakowań, Ochrona zdrowia publicznego,Zagrożenia chemiczne i fizyczne żywności: harmonogram, regulamin |