PLAN STUDIÓW na kierunku TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA/specjalizacje: TECHNOLOGIA I OCENA MIĘSA, TECHNOLOGIA I OCENA OWOCÓW I WARZYW, TECHNOLOGIA I OCENA TŁUSZCZÓW I KONCENTRATÓW SPOŻYWCZYCH, TECHNOLOGIA I OCENA ZBÓŻ

 

Studia stacjonarne drugiego stopnia od r.ak. 2015/16
Plan obowiązuje od r.ak. 2015/16 – uchwała RW z dnia 10.07.2015r.
Profil kształcenia: ogólnoakademicki
Forma studiów: stacjonarne
Forma kształcenia/poziom studiów: II stopnia
Uzyskane kwalifikacje: II stopnia
Obszar kształcenia: nauki rolnicze, leśne i weterynaryjne

 

Sem. Przedmiot/moduł Grupa treści: Status przedmiotu: obligatoryjny lub fakultatywny Liczba godzin dydaktycznych
w semestrze:
ECTS
w tym zajęcia zorganizowane: inne* ogółem ogółem
wykłady ćwiczenia
1 Etykieta menedżerska podstawowych, ogólnouczelniane O 30 30 2
Zarządzanie zasobami ludzkimi w projektach podstawowych, ogólnouczelniane O 30 15 45 3
Chemia związków naturalnych z elementami enzymologii podstawowych O 30 30 2
Współczesne technologie kierunkowych O 47 15 62 5
Innowacyjne procesy i aparatura w inżynierii żywności kierunkowych O 30 10 40 3
Współczesne trendy w biotechnologii i analityce kierunkowych O 23 10 33 2
Surowce pochodzenia roślinnego i zwierzęcego kierunkowych specjalnościowych O/F 30 30 60 5
Przetwórstwo surowców roślinnych i zwierzęcych kierunkowych specjalnościowych O/F 30 30 60 5
Seminarium magisterskie kierunkowych specjalnościowych O/F 30 30 2
WF ogólnouczelniane O/F 30 30 1
RAZEM     250 170 0 420 30
2 Statystyka stosowana podstawowych O 15 15 30 3
Prawo autorskie i ochrona patentowa podstawowych O 10 10 1
Indywidualna przedsiębiorczość podstawowych O 10 10 1
Fakultety kierunkowych F 30 30 2
Systemy bezpieczeństwa żywności w praktyce kierunkowych O 15 15 1
Technolog żywności a współczesny przemysł kierunkowych O 15 15 1
Ocena jakości produktów i logistyka kierunkowych specjalnościowych O/F 45 30 75 5
Projektowanie produktu kierunkowych specjalnościowych O/F 30 30 2
Pracownia magisterska kierunkowych specjalnościowych O/F 60 30 90 10
Seminarium magisterskie kierunkowych specjalnościowych O/F 30 30 2
J. obcy ogólnouczelniane O/F 30 30 2
RAZEM     140 195 30 365 30
3 Fakultety kierunkowych F 30 30 2
Podstawy opracowania wyników badań naukowych kierunkowych specjalnościowych O/F 40 40 3
Seminarium magisterskie kierunkowych specjalnościowych O/F 45 45 3
Język obcy ogólnouczelniane O/F 30 30 2
Praca magisterska kierunkowych specjalnościowych 75 75 20
RAZEM     30 115 75 220 30
RAZEM II STOPIEŃ   420 480 105 1005 90

* inne godziny nie są wliczone do pensum np. godziny konsultacji (bezpośrednie, e-mailowe, etc.)

 

przedmioty realizowane w pierwszej części semestru
przedmioty realizowane w drugiej części semestru
przedmioty realizowane przez cały semestr