Program studiów I stopnia od roku akademickiego 2013/2014
Semestr |
Przedmiot |
Liczba godzin |
ECTS |
||
wykłady |
ćwiczenia |
||||
I |
1 |
30 |
30 |
6 |
|
30 |
– |
3 |
|||
15 |
30 |
5 |
|||
Język obcy |
– |
60 |
3 |
||
30 |
45 |
6 |
|||
10 |
20 |
3 |
|||
30 |
15 |
4 |
|||
Razem |
145 |
200 |
30 |
||
Suma (wykłady + ćwiczenia) |
345 |
||||
2 |
30 |
30 |
6 |
||
Fakultet humanistyczny |
30 |
– |
2 |
||
10 |
30 |
4 |
|||
Język obcy |
– |
60 |
4 |
||
30 |
30 |
6 |
|||
15 |
30 |
4 |
|||
30 |
– |
3 |
|||
Wychowanie fizyczne |
– |
30 |
1 |
||
Razem |
145 |
210 |
30 |
||
Suma (wykłady + ćwiczenia) |
355 |
||||
II |
3 |
15 |
30 |
4 |
|
30 |
30 |
5 |
|||
Fakultet zawodowy |
30 |
– |
2 |
||
30 |
30 |
5 |
|||
15 |
30 |
3 |
|||
20 |
20 |
3 |
|||
20 |
20 |
3 |
|||
30 |
30 |
5 |
|||
Razem |
190 |
190 |
30 |
||
Suma (wykłady + ćwiczenia) |
380 |
||||
4 |
Fakultet humanistyczny |
30 |
– |
2 |
|
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności |
30 |
30 |
5 |
||
Mikrobiologia – wybrane działy |
30 |
30 |
6 |
||
Opakowalnictwo |
30 |
30 |
5 |
||
Podstawy biotechnologii |
30 |
– |
2 |
||
Podstawy finansów w przedsiębiorstwach* |
20 |
20 |
3 |
||
Rachunkowość* |
|||||
Podstawy produkcji ogrodniczej |
20 |
20 |
3 |
||
Podstawy produkcji leśnej |
10 |
20 |
2 |
||
Zarządzanie marketingowe |
15 |
30 |
2 |
||
Razem |
215 |
180 |
30 |
||
Suma (wykłady + ćwiczenia) |
395 |
||||
III |
5 |
Statystyka matematyczna |
15 |
30 |
2 |
Aparatura i inżynieria procesów produkcyjnych |
30 |
30 |
4 |
||
Przechowalnictwo |
30 |
30 |
4 |
||
Fakultet zawodowy |
30 |
– |
2 |
||
Technika komputerowa w obrocie towarowym |
15 |
15 |
2 |
||
Towaroznawstwo produktów rolniczych pochodzenia roślinnego |
30 |
20 |
4 |
||
Towaroznawstwo produktów rolniczych pochodzenia zwierzęcego |
30 |
20 |
4 |
||
Towaroznawstwo żywności |
30 |
30 |
4 |
||
Ekonomika i organizacja rynku rolno-żywnościowego* |
20 |
20 |
4 |
||
Strategie innowacyjne w przedsiębiorstwach* |
|||||
Razem |
230 |
195 |
30 |
||
Suma (wykłady + ćwiczenia) |
425 |
||||
6 |
Ergonomia i bezpieczeństwo pracy |
10 |
10 |
2 |
|
Fakultet humanistyczny |
30 |
– |
2 |
||
Logistyka |
30 |
15 |
3 |
||
Instrumentalne metody oceny produktów |
20 |
20 |
3 |
||
Zarządzanie jakością |
20 |
20 |
3 |
||
Technologie materiałowe |
20 |
20 |
3 |
||
Towaroznawstwo drzewnych i niedrzewnych produktów leśnictwa |
20 |
20 |
3 |
||
Fakultet zawodowy |
30 |
– |
2 |
||
Towaroznawstwo ogrodnicze |
20 |
20 |
3 |
||
Praktyka zawodowa (6 tygodnie) |
6 |
||||
Razem |
170 |
140 |
30 |
||
Suma (wykłady + ćwiczenia) |
310 |
||||
Sensoryczne metody oceny produktów |
20 |
20 |
3 |
||
Ochrona własności intelektualnej |
15 |
– |
1 |
||
Przedmiot specjalizacyjny |
30 |
45 |
6 |
||
Towaroznawstwo przemysłowe |
20 |
20 |
3 |
||
Seminarium inżynierskie |
– |
30 |
2 |
||
Praca inżynierska |
15 |
||||
Razem |
85 |
115 |
30 |
||
Suma (wykłady + ćwiczenia) |
200 |
||||
Razem 3,5 roku |
1210 |
1215 |
210 |
||
Suma (wykłady + ćwiczenia) |
2425 |
Plan studiów stacjonarnych II stopnia – kierunek Towaroznawstwo | |||||||
Semestr | Przedmiot | Godziny zajęć dydaktycznych | Punkty ECTS | ||||
Wykłady | Ćwiczenia | Łącznie | |||||
tyg. | w sem. | tyg. | w sem. | ||||
1 | Determinanty jakości wyrobów | 2 | 30 | 30 | 2 | ||
Towaroznawstwo żywności wygodnej i funkcjonalnej | 2 | 25 | 2 | 25 | 50 | 4 | |
Ekonomia menadzerska | 2 | 30 | 30 | 2 | |||
Język obcy | 2 | 30 | 30 | 2 | |||
Fakultet zawodowy | 1 | 15 | 15 | 1 | |||
Standaryzacja i normalizacja | 2 | 30 | 2 | 30 | 60 | 5 | |
Towaroznawstwo przemysłowe – środki do produkcji zwierzęcej | 2 | 30 | 2 | 30 | 60 | 5 | |
Towaroznawstwo przemysłowe – środki do produkcji roślinnej | 2 | 30 | 2 | 30 | 60 | 5 | |
Towaroznawstwo roślin przyprawowycvh i leczniczych | 2 | 25 | 2 | 25 | 50 | 4 | |
RAZEM | 185 | 200 | 385 | 30 | |||
2 | Przedmiot specjalizacyjny I | 2 | 20 | 3 | 45 | 65 | 5 |
Fakultet zawodowy | 1 | 15 | 15 | 1 | |||
Giełdy towarowe | 1 | 10 | 2 | 20 | 30 | 2 | |
Kompleksowe zarządzanie jakością TQM | 2 | 30 | 30 | 2 | |||
Polityka rolna i żywnościowa | 2 | 30 | 30 | 2 | |||
Wychowanie fizyczne | 2 | 30 | 30 | 1 | |||
Język obcy | 2 | 30 | 30 | 2 | |||
Seminarium magisterskie | 2 | 30 | 30 | 2 | |||
Statystyczna kontrol;a procesów | 2 | 20 | 2 | 20 | 40 | 3 | |
Techniki komunikacji i negocjacji | 2 | 30 | 2 | 20 | 50 | 3 | |
Zarządzanie produktem | 2 | 30 | 30 | 2 | |||
Pracownia magisterska (4 tygodnie) | 0 | 5 | |||||
RAZEM | 185 | 195 | 380 | 30 | |||
3 | Przedmiot specjalizacyjny 2 | 2 | 20 | 3 | 45 | 65 | 5 |
Encyklopedia prawa – prawo gospodarcze | 1 | 15 | 15 | 1 | |||
Fakultet humanistyczny | 1 | 15 | 15 | 1 | |||
Fakultet zawodowy | 1 | 15 | 15 | 1 | |||
Seminarium magisterskie | 2 | 30 | 30 | 2 | |||
Praca magisterska | 0 | 20 | |||||
RAZEM | 65 | 75 | 140 | 30 | |||
RAZEM II STOPIEŃ | 435 | 470 | 905 | 90 |