Zaliczanie studenckich praktyk zawodowych odbywa się na zasadach określonych w Regulaminie studenckich praktyk zawodowych Wydziału Nauk
o Żywności (§ 12 Regulaminu). Tryb postępowania przy zaliczaniu praktyk określa Instrukcja organizacji i zaliczania studenckich praktyk zawodowych na Wydziale Nauk o Żywności (punkty 10-13).
Dokumenty będące podstawą do zaliczenia studenckiej praktyki zawodowej oraz sprawozdania z praktyk przyjmowane będą przez wskazanych nauczycieli akademickich we wrześniu (od 05 do 21 września), we wtorki, środy i czwartki, w godzinach 10-12 (szczegóły w harmonogramie). W przypadku braku możliwości złożenia dokumentów w tym terminie należy skontaktować się z odpowiednim nauczycielem akademickim drogą e-mailową (konstrukcja adresu: imię_nazwisko@sggw.pl) celem ustalenia indywidualnego terminu przekazania dokumentów będących podstawą zaliczenia praktyki. Studenci studiów niestacjonarnych mogą zostawiać komplet dokumentów i sprawozdania w dziekanacie (w dniach /godzinach pracy dziekanatu) z prośbą o przekazanie odpowiedniemu nauczycielowi akademickiemu.
Wszyscy studenci proszeni są o wpisanie na pierwszej stronie Dziennika praktyk swojego kontaktowego adresu e-mailowego!
Do dokumentów będących podstawą zaliczenia praktyk należy dołączyć wypełnioną ankietę dotyczącą przebiegu praktyk (informacje podawane w ankiecie nie mają wpływu na zaliczenie praktyki).
Uwaga! Ostateczny termin uzyskania zaliczenia praktyk upływa 21.09.2016,
dlatego proszę o odpowiednio wcześniejsze składanie dokumentów, tak aby dać czas nauczycielom akademickim na sprawdzenie dokumentów i sprawozdań, i ewentualne skontaktowanie się ze studentem – w przypadku konieczności uzupełnienia dokumentów i/lub poprawienia sprawozdania.
Pełnomocnik Dziekana ds. Praktyk
dr inż. Tomasz Florowski
Dokumenty do pobrania:
Regulamin studenckich praktyk zawodowych
Umowa o prowadzenie studenckiej praktyki zawodowej:
dla studentów studiów stacjonarnych kierunku technologia żywności i żywienie człowieka
dla studentów studiów stacjonarnych kierunku bezpieczeństwo żywności
dla studentów studiów stacjonarnych kierunku towaroznawstwo
dla studentów studiów niestacjonarnych kierunku technologia żywności i żywienie człowieka
Umowa o prowadzenie ponadprogramowej, dobrowolnej, nieobowiązkowej studenckiej praktyki zawodowej
Dziennik studenckiej praktyki zawodowej
Ramowy program studenckich praktyk zawodowych:
dla studentów odbywających praktykę w zakładach przetwórczych przemysłu spożywczego
dla studentów odbywających praktykę w zakładach gastronomicznych
dla studentów odbywających praktykę w przedsiębiorstwach świadczących usługi na rzecz agrobiznesu
Skierowanie na badanie do celów sanitarno-epidemiologicznych
Ankieta dotycząca przebiegu studenckiej praktyki zawodowej studenta WNoŻ
Wykaz nauczycieli akademickich upoważnionych do zaliczania studenckich praktyk zawodowych
Pełnomocnik Dziekana ds. Praktyk
dr inż. Tomasz Florowski
email: wnoz_praktyki@sggw.pl
konsultacje: wtorek, godz. 12-14, bud. 32, pok. 44