• KANDYDAT
    • Studiuj na WTŻ!
    • Kierunek – technologia żywności i żywienie człowieka
    • Kierunek – bezpieczeństwo żywności
    • Kierunek – towaroznawstwo w biogospodarce
    • Życie wydziału
    • Co nas wyróżnia?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Szkoła doktorska
  • STUDENT
    • Dziekanat
    • Studia
      • Plany zajęć
        • Bezpieczeństwo żywności
        • Technologia żywności i żywienie człowieka
        • Towaroznawstwo /Towaroznawstwo w biogospodarce
      • Programy studiów
      • Opiekunowie roku
      • Organizacja roku
      • Wzory podań
      • Erasmus
      • Prace dyplomowe – wymagania
      • Praktyki studenckie
    • Studia doktoranckie
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
    • Samorząd
    • Stypendia
    • Koła naukowe
      • Koło Naukowe Technologów Żywności
      • Koło Naukowe Zielona Chemia
      • Koło Zarządzania Jakością
    • Kodeks etyki studenta
    • Regulamin studiów
    • eHMS
    • Studenci z niepełnosprawnościami
    • Karty charakterystyk odczynników chemicznych
    • Okno jakości
  • ABSOLWENT
    • A co po studiach?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Stowarzyszenie wychowanków SGGW
    • Szkoła doktorska
    • Monitorowanie losów absolwentów
  • PRACOWNIK
    • Skład osobowy
    • Dokumenty do pobrania
    • Kodeks etyki pracownika naukowego
    • Lista czasopism
    • System rezerwacji sal
    • Pensum
    • eHMS
  • INSTYTUT
    • Władze
    • Sekretariat
    • Jednostki organizacyjne
      • Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
      • Katedra Chemii
      • Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
      • Katedra Technologii i Oceny Żywności
        • Zakład Oceny Jakości Żywności
        • Zakład Technologii Mięsa
        • Zakład Technologii Mleka
        • Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych
        • Zakład Technologii Warzyw Owoców i Zbóż
    • Nauka
      • Postępowania habilitacyjne
      • Prace doktorskie
      • Projekty badawcze
      • Publikacje
      • Tytuły profesora
    • Współpraca z przemysłem
    • Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolnicznych
    • Koordynatorzy Dyrektora
    • Komisje Instytutu
    • Zamówienia publiczne
  • WYDZIAŁ
    • Władze
    • Dziekanat
    • Koordynatorzy
    • Rada Programowa
    • Zespoły robocze
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
      • Okno jakości
      • Akredytacja
    • Historia
    • Zamówienia publiczne
  • KANDYDAT
    • Studiuj na WTŻ!
    • Kierunek – technologia żywności i żywienie człowieka
    • Kierunek – bezpieczeństwo żywności
    • Kierunek – towaroznawstwo w biogospodarce
    • Życie wydziału
    • Co nas wyróżnia?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Szkoła doktorska
  • STUDENT
    • Dziekanat
    • Studia
      • Plany zajęć
        • Bezpieczeństwo żywności
        • Technologia żywności i żywienie człowieka
        • Towaroznawstwo /Towaroznawstwo w biogospodarce
      • Programy studiów
      • Opiekunowie roku
      • Organizacja roku
      • Wzory podań
      • Erasmus
      • Prace dyplomowe – wymagania
      • Praktyki studenckie
    • Studia doktoranckie
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
    • Samorząd
    • Stypendia
    • Koła naukowe
      • Koło Naukowe Technologów Żywności
      • Koło Naukowe Zielona Chemia
      • Koło Zarządzania Jakością
    • Kodeks etyki studenta
    • Regulamin studiów
    • eHMS
    • Studenci z niepełnosprawnościami
    • Karty charakterystyk odczynników chemicznych
    • Okno jakości
  • ABSOLWENT
    • A co po studiach?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Stowarzyszenie wychowanków SGGW
    • Szkoła doktorska
    • Monitorowanie losów absolwentów
  • PRACOWNIK
    • Skład osobowy
    • Dokumenty do pobrania
    • Kodeks etyki pracownika naukowego
    • Lista czasopism
    • System rezerwacji sal
    • Pensum
    • eHMS
  • INSTYTUT
    • Władze
    • Sekretariat
    • Jednostki organizacyjne
      • Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
      • Katedra Chemii
      • Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
      • Katedra Technologii i Oceny Żywności
        • Zakład Oceny Jakości Żywności
        • Zakład Technologii Mięsa
        • Zakład Technologii Mleka
        • Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych
        • Zakład Technologii Warzyw Owoców i Zbóż
    • Nauka
      • Postępowania habilitacyjne
      • Prace doktorskie
      • Projekty badawcze
      • Publikacje
      • Tytuły profesora
    • Współpraca z przemysłem
    • Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolnicznych
    • Koordynatorzy Dyrektora
    • Komisje Instytutu
    • Zamówienia publiczne
  • WYDZIAŁ
    • Władze
    • Dziekanat
    • Koordynatorzy
    • Rada Programowa
    • Zespoły robocze
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
      • Okno jakości
      • Akredytacja
    • Historia
    • Zamówienia publiczne
  • KANDYDAT
    • Studiuj na WTŻ!
    • Kierunek – technologia żywności i żywienie człowieka
    • Kierunek – bezpieczeństwo żywności
    • Kierunek – towaroznawstwo w biogospodarce
    • Życie wydziału
    • Co nas wyróżnia?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Szkoła doktorska
  • STUDENT
    • Dziekanat
    • Studia
      • Plany zajęć
        • Bezpieczeństwo żywności
        • Technologia żywności i żywienie człowieka
        • Towaroznawstwo /Towaroznawstwo w biogospodarce
      • Programy studiów
      • Opiekunowie roku
      • Organizacja roku
      • Wzory podań
      • Erasmus
      • Prace dyplomowe – wymagania
      • Praktyki studenckie
    • Studia doktoranckie
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
    • Samorząd
    • Stypendia
    • Koła naukowe
      • Koło Naukowe Technologów Żywności
      • Koło Naukowe Zielona Chemia
      • Koło Zarządzania Jakością
    • Kodeks etyki studenta
    • Regulamin studiów
    • eHMS
    • Studenci z niepełnosprawnościami
    • Karty charakterystyk odczynników chemicznych
    • Okno jakości
  • ABSOLWENT
    • A co po studiach?
    • Studia Podyplomowe
      • Bezpieczeństwo i Jakość w Łańcuchu Żywnościowym
      • Nowoczesne instrumentalne metody analityczne w badaniach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz
      • Zarządzanie i Organizacja Produkcji
    • Stowarzyszenie wychowanków SGGW
    • Szkoła doktorska
    • Monitorowanie losów absolwentów
  • PRACOWNIK
    • Skład osobowy
    • Dokumenty do pobrania
    • Kodeks etyki pracownika naukowego
    • Lista czasopism
    • System rezerwacji sal
    • Pensum
    • eHMS
  • INSTYTUT
    • Władze
    • Sekretariat
    • Jednostki organizacyjne
      • Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności
      • Katedra Chemii
      • Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
      • Katedra Technologii i Oceny Żywności
        • Zakład Oceny Jakości Żywności
        • Zakład Technologii Mięsa
        • Zakład Technologii Mleka
        • Zakład Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych
        • Zakład Technologii Warzyw Owoców i Zbóż
    • Nauka
      • Postępowania habilitacyjne
      • Prace doktorskie
      • Projekty badawcze
      • Publikacje
      • Tytuły profesora
    • Współpraca z przemysłem
    • Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolnicznych
    • Koordynatorzy Dyrektora
    • Komisje Instytutu
    • Zamówienia publiczne
  • WYDZIAŁ
    • Władze
    • Dziekanat
    • Koordynatorzy
    • Rada Programowa
    • Zespoły robocze
    • Jakość kształcenia
      • Dokumenty
      • Koordynator
      • Zespół roboczy
      • Okno jakości
      • Akredytacja
    • Historia
    • Zamówienia publiczne

dawniej: Wydział Nauk o Żywności, Wydział Technologii Rolno-Spożywczej

Studia i staże post-doc w Japonii

07-04-2010

W okresie 1 kwietnia-28 maja br. Instytut Badań nad Chemią i Fizyką (RIKEN) w Japonii, prowadzi nabór na stanowisko Postdoc Researcher 2011. Obszarami badań są: fizyka, chemia, biologia, medycyna, inżynieria oraz inne dziedziny należące do obszaru badań RIKEN. Informacje o konkursie: http://www.riken.jp/fpr/ Strona RIKEN:

Tworzenie skutecznej propozycji projektu w ramach Programu People (Ludzie)

07-04-2010

Serdecznie zapraszamy na warsztaty pt.: Tworzenie skutecznej propozycji  projektu w ramach Programu People (Ludzie) – projekty indywidualne które odbędą się 14 kwietnia 2010 r. w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w godzinach 10.00-14.00 w małej sali konferencyjnej w Ikarze. Spotkanie poprowadzi pani Bogna Hryniszyn z

Uniwersytet Wirtualny – model, narzędzia, praktyka

07-04-2010

Katedra Informatyki i Centrum Edukacji Multimedialnej SGGW w Warszawie pragnie zaprosić Państwa do udziału w X Konferencji “Uniwersytet Wirtualny – model, narzędzia, praktyka” W 2010 tematem przewodnim konferencji jest: “E-learning niejedno ma imię – wspieranie kształcenia przez całe życie” Uniwersytet Wirtualny jest to odbywająca

I Polska Konferencja Reologiczna

07-04-2010

Polska Konferencja Reologiczna jest pierwszą konferencją reologiczną realizowaną w tak szerokim zakresie w Polsce. Konferencja będzie się odbywała cyklicznie co dwa lata goszcząc wybitnych naukowców z zakresu reologii. Konferencja obejmować będzie zakres tematyczny: Reologia w chemii Reologia w medycynie Reologia w fizyce Reologia polimerów

Wielkanoc

29-03-2010

Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych Radosnego, wiosennego nastroju oraz Wesołego Alleluja! Wszystkim Pracownikom i Studentom życzy Dorota Witrowa-Rajchert

Innowator Mazowsza

21-03-2010

Dr inż. Anna Bzducha-Wróbel, adiunkt Wydziału Nauk o Żywności SGGW,  otrzymała wyróżnienie za pracę doktorską w konkursie „Innowator Mazowsza” w kategorii Innowacyjny Młody Naukowiec. W pracy pt. „Wpływ wybranych szczepów probiotycznych z rodzaju Lactobacillus i Bifidobacterium na zawartość kwasu linolowego o wiązaniach skoniugowanych w

Grupa Żywiec S.A. zaprasza do udziału w programie stażowym

15-03-2010

Grupa Żywiec S.A. zaprasza do udziału w rocznym, płatnym programie stażowym Jeżeli jesteś studentem V roku lub absolwentem znasz język angielski w stopniu minimum dobrym posiadasz zdolności analityczne masz wysoko rozwinięte umiejętności interpersonalne z radością angażujesz się w realizowane zadania jesteś zainteresowany pracą w

Stypendia i wymiana studencka – Niemcy, Czechy, Białoruś, Ukraina

25-02-2010

Pomysły na praktyki i późniejszą pracę, nowe znajomości i prawdziwe międzynarodowe przyjaźnie! Kim jesteśmy? GFPS (skrót pochodzi od pierwotnego “Gemeinschaft zur Förderung von Studienaufenthalten polnischer Studenten in der Bundesrepublik Deutschland”) to stowarzyszenie non-profit, zarządzane przez młodych ludzi – przez studentów i dla studentów, którym

Kulturalny Czwartek w Muzeum SGGW: “Piwo – nasz odwieczny napój, pokarm, trunek”

23-02-2010

Muzeum Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego zaprasza na Kulturalny Czwartek Gościem spotkania w dniu 25 lutego 2010 roku będzie dr ANDRZEJ SADOWNIK pracownik Wydziału Nauk o Żywności SGGW doktor chemii, piwowar z zamiłowania i pasji’ Prezes nowoutworzonego Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych   Tytuł spotkania: PIWO

Studia II stopnia – przedmioty do wyboru

23-02-2010

Lista przedmiotów do wyboru (fakultatywnych) dla studentów studiów stacjonarnych drugiego stopnia (od roku akad. 2009/2010) Plik do pobrania Przedmioty do wyboru Liczba godzin Forma zaliczenia SEMESTR I 1 Nowe metody w analizie żywności 15   2 Woda jako składnik żywności 15 Z 3 Drobnoustroje

Spotkanie z przedstawicielami holenderskiej uczelni CAH Dronten

16-02-2010

Spotkanie informacyjne dla studentów z przedstawicielami holenderskiej uczelni CAH Dronten. Uczelnia oferuje możliwość przygotowania pracy inżynierskiej i podjęcia praktyk w zagranicznych firmach produkujących żywność. Spotkanie odbędzie się dnia 1 marca 2010, w godzinach 10-12, budynek 32, sala 6. Serdecznie zapraszamy!

Studia w Rosji ERASMUS MUNDUS

02-02-2010

Rozpoczął się nabór na studia w Rosji w ramach programu ERASMUS MUNDUS w roku akademickim 2010/2011. Zainteresowane osoby proszone są o składanie kompletnych aplikacji wraz z wymaganymi dokumentami do 1 marca 2010 r. Na kandydatów czeka atrakcyjne stypendium Szczegółowe informacje Pobierz ulotkę: strona 1,

Staże i praktyki w Kraft Foods

02-02-2010

Kraft Foods to drugi co do wielkości producent żywności na świecie, posiadający swoje oddziały w ponad 150 krajach i zatrudniający blisko 100 tysięcy pracowników. Program Menedżerski w Kraft Foods, to 12-miesięczny program płatnych praktyk skierowany do najbardziej utalentowanych i aktywnych studentów ostatnich lat studiów

II Sympozjum Inżynierii Żywności

28-01-2010

KATEDRA INŻYNIERII ŻYWNOŚCI I ORGANIZACJI PRODUKCJI Wydział Nauk o Żywności SGGW Komisja Technologii i Biotechnologii Komitetu Nauk o Żywności PAN oraz Oddział Warszawski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności Oddział Warszawski Polskiego Towarzystwa Agrofizycznego zapraszają na: II SYMPOZJUM INŻYNIERII ŻYWNOŚCI Warszawa, 9-11 czerwca 2010 Szczegółowe informacje

Studia we Francji

28-01-2010

Francuska uczelnia ESA (Ecole superieure d’agriculture) Angers proponuje studia I stopnia w międzynarodowym programie związane z technologią i produkcją żywności lub produkcją rolniczą, uprawami, a także przetwórstwem rolno-spożywczym połączone z płatnym stażem.

Udostępnianie oprogramowania specjalistycznego

18-01-2010

Przypominamy, że za pośrednictwem Centrum Informatycznego pracownicy, studenci i doktoranci mogą korzystać z oprogramowania wspierającego prowadzenie zajęć i przygotowywanie prac dyplomowych. Są to min. następujące programy:  Statistica,  SPSS,  SAS, AutoCAD, Leksykonia. Więcej szczegółów na stronach CI.

Warsztaty umiejętności dla studentów

13-01-2010

Grupa Żywiec zaprasza na Warsztaty Umiejętności. Jeżeli jesteś osobą, która dąży do doskonałości i z pasją poszukuje najlepszych dla siebie możliwości na rynku pracy, a także dba o własny rozwój i nie lubi marnować czasu, już dziś aplikuj na Warsztaty Umiejętności. Warsztaty Umiejętności są

EFFoST Newsletter

12-01-2010

Zmarł Prof. dr hab. Bohdan Drzazga

30-12-2009

Z głębokim żalem zawiadamiamy, że dnia 26 grudnia 2009 roku zmarł Prof. dr hab. Bohdan Drzazga emerytowany nauczyciel akademicki Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. W latach 1990 – 1996 Dziekan Wydziału Technologii Żywności. Długoletni Kierownik Zakładu Technologii Owoców i Warzyw. Autor licznych publikacji naukowych i

Zaproszenie na wydziałowe spotkanie opłatkowe

10-12-2009

Dziekan i Rada Wydziału Nauk o Żywności serdecznie zapraszają Pracowników i Studentów na Wigilię Wydziałową, która odbędzie się 22 grudnia (wtorek) o godzinie 10:00 w sali Rady Wydziału (s. A 57).
  • Pierwsza strona
  • Poprzednia strona
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Następna strona

Aktualności


Archived
2023-03-18

tell the truth to a borderline, rudolf last name, norway national parks jobs, 1966 chevy impala ss 427 for sale, farm for sale perryville,...

Archived
2023-03-13

2 family homes for sale brooklyn, ny 11209, fortnite game user settings copy and paste, wedding venues bloomington, il, is rick hurt related to...

Archived
2023-03-07

seaworld rescue team volunteer, neapolitan mastiff rescue uk, magnolia shiplap paint color match sherwin williams, 1992 donruss baseball cards triple play, ncis: los angeles...

Archived
2023-01-20

tommy fleetwood house southport, datasource login ihop, new restaurants in shirlington, snowboard instructor courses, honey science corporation paypal charge, how many peaches are in...

Zapraszamy na nową stronę wydziału
2021-06-27

Zapraszamy na nową stronę wydziału

© 2025 SGGW - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie - Wszystkie prawa zastrzeżone.

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (SGGW) informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron SGGW, wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej oraz uzyskać wiedzę jak zarządzać ustawieniami dotyczącymi ciasteczek sprawdź naszą politykę cookies.Polityka Cookies