Praktyki studenckie
Zaliczanie studenckich praktyk zawodowych w roku akademickim 2020/21
dla kierunku technologia żywności i żywienie człowieka
· Etap I – zgłoszenie praktyki za pośrednictwem formularza dostępnego w kanale „Praktyki” w MS Teams (Termin 15 Maj)
· Etap II – uzyskanie akceptacji miejsca praktyki przez koordynatora ds. praktyk (Maj)
· Etap III – poprawne wypełnienie umowy o praktykę i przesłanie łącznie z odpowiednim ramowym programem praktyk na adresy mailowe odpowiednich dziekanatów (Termin do 31 Maja): Studia stacjonarne – magdalena_ceglowska@sggw.edu.pl Studia niestacjonarne – grazyna_pierz@sggw.edu.pl
· Etap IV – druk umów w dziekanacie, uzyskanie podpisu Pana Dziekana i przesłanie dokumentów do Zakładu pracy, następnie 1 egzemplarz umowy wraca do dziekanatu (Czerwiec)
· Etap V – odbywanie praktyk (Lipiec – Sierpień lub wcześniej – studia niestacjonarne)
· Etap VI – zaliczenie praktyki po przesłaniu dziennika praktyk i sprawozdania (1-10 Wrzesień)
· Etap VII – wypełnienie anonimowej ankiety na temat odbytej praktyki (Wrzesień)
Ostateczny termin uzyskania wpisu do eHMS upływa 17 września 2021 r.
Studenci ubiegający się o zwolnienie z odbycia praktyk składają odpowiednią dokumentację do koordynatora (Termin 30 Czerwiec)
Dr inż. Sabina Galus
Koordynator ds. praktyk
Tel. 22 593 75 79
E-mail: sabina_galus@sggw.edu.pl
Dokumenty:
Regulamin studenckich praktyk zawodowych
Program praktyk w laboratoriach
Program praktyk w przedsiębiorstwach świadczących usł. dla agrobiznesu
Program praktyk w zakładach gastronomicznych
Program praktyk w zakładach przetwórczych przemysłu spożywczego
Podanie o praktykę w zakładzie gastronomicznym
Wniosek studenta z niepełnosprawnością